Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Pazar Gecesi Depresyonu Yaşayanları Işık Süratiyle Hayata Geri Döndürecek 7 Alışkanlık

Leila

Global Mod
Global Mod
Aranızda pazar gecesi depresyonu yaşayanlar var mı? Sunday night blues, olarak da isimlendirilen bu sendrom pazar akşamları hatta öğlenden daha sonra başlayıp tüm gününüzü mahvedebiliyor. Psikologlar bunu ‘durumsal depresyon’ yahut ortasında bulunduğunuz şartlara bir reaksiyon olarak ortaya çıkan akabinde şartlar düzeldiğinde kaybolan bir depresyon olarak sınıflandırıyor. Yani, bir nevi amaçsızlıkla birlikte sonraki gün başlayacak iş/okul gerilimi tetikleniyor. Üstelik farkında olmasanız bile insanların büyük bir çoğunluğu bu durumdan şikayetçi. Pekala, ne yapmalı?

Gelin size, pazar gecesi depresyonundan nasıl kurtulabilirsiniz anlatalım…


Daha evvel pazar gecesi depresyonu yaşayanların neler hissettiğinden bahsetmiştik…


1. Pazar depresyonu ile baş etmenin birinci adımı, sizi endişelendiren şeyin ne olduğunu düşünmektir.



  • Hafta sonu asla gereğince uzun olmuyor ve siz farkına bile varmadan Pazar günü oluyor. Pazartesi demek, yeni sorumluluklar demektir ve bu haftanın işleri çabucak hemen bitmemiş bile olabilir.


  • İşte bu yüzden kendinizi sonlu ve mutsuz hissedebilirsiniz. Sizi tam olarak neyin endişelendirdiğini bulup tahlil bulmaya odaklanın.
2. Korkunuzun gerçekten kıymetli olup olmadığına odaklanın.


  • Sizi korkutan ya da üzen şeyi çözmelisiniz. Bunun için bir uzmana gereksiniminiz varmış üzere görünebilir fakat hislerinizi çözümlemeyi başarırsanız bu tekrar yeniden etmeyecektir.


  • Kaynağı bulduktan daha sonra bunu değerlendirin.


  • Yarın yeni bir misyon alacaksınız ya da değerli bir gün mü? Öyleyse düzgün çalışıp hazır hissetmeye odaklanmalısınız. Ya da gereksiz korkuya kapıldıysanız gidip kendinize bir içecek ısmarlayın.
3. Hala hafta sonu ve cümbüşe vaktiniz var!


  • Pazartesi gününe saatler kala yeni bir hafta için gereğince enerjik hissetmiyorsanız bile bunu düşünmek sırf bünyenizde dert bozukluğu yaratacaktır.


  • Son boş vaktinizi eğlenerek mi geçirmek istersiniz yoksa bu biçimde sıkılarak mı?
4. Bir gece evvel uykunuzu uygun almaya itina gösterin.


  • Pazar günleri kendinizi tv karşısında ya da battaniye altında TikTok izleyerek pineklerken görmek istemiyorsanız planlı olmalısınız.


  • Bir gece evvel kesinlikle düzgünce dinlendiğinizden emin olun. Ve haftanın son günü için yapılması gerekenlere hazırlık yapın. Plan akşamki parti bile olabilir. bu biçimdece Pazartesi günü de enerjik uyanmış olursunuz.
5. Pazar gününü sevdiğiniz birisi ile geçirin ya da size yeterli gelecek şeyler yapın.


  • Eğer pazar günleri sizin için sıkıcı geçiyorsa sevdiğiniz biriyle plan yapabilirsiniz. Ya da meskende keyifli vakit geçirebilirsiniz.


  • Dışa dönük biriyseniz kentteki aktiflikleri araştırın ve katılın. Biraz baş dinlemek içinse uzun vakittir istediğiniz bir kitabı okumaya başlayabilirsiniz.
6. Her pazar yaptığın bir aktiviteniz olsun.


  • Dostlarınızla ya da ailenizle yaptığınız bir pazar kahvaltısını gelenekselleştirebilirsiniz. Akşamüzeri yürüyüşlerini ömrünüze dahil edebilirsiniz. Öğlenden daha sonra kahve içmeye gidebilirsiniz.


  • Yani, bir pazar aktiviteniz olsun ki ne yapacağınızı düşünürken karamsarlığa kapılmayın.
7. Pazar günlerini faydalı idmanlara ve spora ayırın.


  • Hafta içi kentin gürültüsünde, okulda ya iş yerinde bir türlü nefes alamamaktan şikayetçiyseniz pazar günü yoga ve meditasyon gününüz olabilir.


  • Pazar akşamı yapacağınız sağlam bir idman sonraki güne dinç uyanmanıza yardımcı olur. Pazar sabahını kardiyosuz geçirmeyin!
Okumaya devam et...
 
Üst