Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Pekin’de Covid-19 olay sayısında yeni rekor

Leila

Global Mod
Global Mod
Çin’in başşehri Pekin’de 50 yeni corona virüsü olayı tespit edilmesiyle kentte 22 Nisan’da Omicron mutasyonunun ortaya çıkmasından bu yana en yüksek günlük olay sayısına ulaşıldı.

Çin Ulusal Sıhhat Komitesi’nin deklare ettiğı datalara bakılırsa Nisan ayının başından bu yana karantina uygulanan Şanghay’da son 24 saatte bin 292’si semptomatik olmak üzere toplam 10 bin 622 hadise tespit edildi. Bu sayı, son 24 günün en düşük hadise sayısı olarak kayıtlara geçerken, Covid-19 kaynaklı 47 vefat bildirildi.

Yetkililer, ülkenin finans merkezi olan Şanghay’da perakende satışların, üretimin ve toplu taşımanın bir daha başlaması için uğraş harcıyor.

TURİSTİK YERLER KAPATILDI

Toplu nükleik asit testi yapılan başşehir Pekin’de son 24 saatte 50 yeni olay tespit edildi ve kentte 22 Nisan’da Omicron mutasyonunun ortaya çıkmasından bu yana en yüksek günlük olay sayısına ulaşıldı. 20 milyonun üzerinde nüfusa sahip Pekin’de nüfusun yüzde 90’ını kapsayan 12 semtte pazartesi gününden bu yana 3 cins toplu nükleik asit testi uygulanıyor.

Biroldukca semtte ilkokul, ortaokul ve kreşlerdeki öğretmen ve öğrencilere tertipli test yapılması istenirken, kimi semtlerde yüz yüze eğitime orta verildi. Birtakım iş yerleri, bir üniversite ile cümbüş yerleri ve turistik yerler de kapatıldı.

Pekin’de dün ise 34 hadise kayıtlara geçmişti.

Okumaya devam et...
 
Üst