Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Planas, kuraklığın yiyeceklerin ne zaman düşeceğini bilmeyi “çok zorlaştırdığını” kabul ediyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Daha birkaç gün öncesine kadar Tarım, Balıkçılık ve Gıda Bakanı Luis Planas, (INE verilerine göre Mart ayında bir önceki yıla göre %16,5 artış kaydeden) gıda fiyatlarının “içerdiği”ne tamamen güveniyordu. haftalar geçti çünkü uluslararası piyasalardaki hammadde düşüşünü “er ya da geç” yansıtmaya başlayacaklardı. Bunun yerine, yeni bir aksilik bu ümidi sona erdirdi: kuraklık.


İspanya kırsalındaki durum, su eksikliği nedeniyle o kadar ciddi ki – ülkenin 120 gün boyunca tek bir damla düşmeyen bölgeleri var – öyle ki, Tarım Başkanı sonunda artık “çok zor” olduğunu kabul etmek zorunda kaldı. ” Süpermarkette gıda fiyatlarında uzun zamandır beklenen düşüşün ne zaman gerçekleşeceğini bilmek. Bakan bir televizyon programında, “İspanya’daki tarımsal üretimi ve pazarları günlük olarak izliyoruz, ancak kuraklık da bu konuda rol oynayan ek bir faktör, bu nedenle tahmin yapmak çok zor.” dedi.

Buna rağmen Planas, Ocak ayında uygulanan önlemlerin (belirli gıdalarda KDV indirimi ve çiftçilere doğrudan yardım) enflasyonu “kontrol altına almayı” mümkün kıldığını bir kez daha yineledi. «Şu anda indirimden bahsetmiyorum, çevrelemeden bahsediyorum ama aynı şeyi düşünmeye devam ediyorum, girdi fiyatlarını, enerjiyi, hayvan yemi veya gübre fiyatlarını düşürme yolu bizi daha önce götürmeli. Daha sonra gıda fiyatlarında indirime gidildi” dedi.

Tarım sektörünün üretime devam edebilmesi için desteklenmesinin önemini vurgulayan Planas, bu yeni senaryoda “sıcaklıkların yükselmesini önlemek ve aynı zamanda uyum sağlamak için mücadele etmeliyiz” dedi. Bunun için Hükümetten doğrudan yardım (bugüne kadar 300 milyon avro, durumun ciddiyeti göz önüne alındığında sektör bunu yetersiz görüyor) ve Topluluk Tarım Politikasının (PAC) bu kuraklık bağlamına uyum sağlama esnekliğine sahipler.

“Kaliteli ve makul bir fiyata yeterli miktarda gıdaya sahip olmak kesinlikle gereklidir. Bu nedenle sektörün bu dönemde desteklenmesi gerekiyor ve bu nedenle tarım sigortası ve diğer alanlardaki önlemlerle bir araya gelen bu gevşeme önlemleri.”
 
Üst