Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

RACE, AB’nin içten yanmalı motor yasağını 2035’e kadar kaldırma kararını alkışlıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
2035’te yanma teknolojisine sahip otomobillerin (hibritler dahil) yasaklanmasına yönelik AB anlaşmasının yürürlüğe girmemesi için oylama yapılması kararı ilk tepkileri aldı. Avrupa Yeşil Paktı’ndan sorumlu Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, geçen Cumartesi günü, yasağın kaldırılması durumunda sentetik yakıt kullanımının üreticilere ve kullanıcılara daha fazla özgürlük vereceğini ve daha fazla dekarbonizasyona bahse girerek kararı açıkladı. mevcut parkın ve elektrikli aracın gelecek için tek seçenek olmadığını teyit ediyor.


Bu nedenle, RACE’den karar kutlanır, çünkü “kullanıcıya en iyi çözümü sağlamak için teknolojik tarafsızlık ve farklı seçenekler arasındaki serbest rekabet esastır”. İspanya Kraliyet Otomobil Kulübü için, »teknolojik sınırlama yalnızca kullanıcıların hareket özgürlüğünü tehdit etmekle kalmıyor, aynı zamanda Avrupa Birliği içinde araba filosunun yaşını artırmaya devam etmesine de katkıda bulunuyor».

Tek alternatif olarak elektrikli aracın gerçek kapasitesinin yanı sıra mevcut teknolojilerin uygulanabilirliğine ilişkin belirsizlikler, birden fazla kullanım durumu için uygunluğuna ilişkin şüpheler, yüksek fiyatları ve yeterli bir şarj şebekesinin konuşlandırılmasıyla ilgili zorluklar ve maliyetler, özellikle İspanya’da olmak üzere otoparkın giderek eskimesini beraberinde getirdi.

RACE’nin görüşüne göre, “Hükümetlerin yapması gereken, akülü elektrikli aracı keyfi olarak zorlamadan, filonun yenilenmesini teşvik etmek, rekabetçi fiyatlarla daha verimli araçlara geçişi kolaylaştırmak ve otomotiv endüstrisinde serbest pazarı, teknolojik yeniliği ve rekabeti teşvik etmektir. gelecek için tek alternatif”.

Yasağın kaldırılması durumunda ortadan kalkacak bir bilinmezlik, yalnızca daha önce yakalanmış CO2 saldığı için iklim nötr olan sentetik yakıtlarla ilgili düzenlemelerin güncellenmesi ve böylece içten yanmalı motorlu otomobillerin satılmaya devam etmesi olacak. 2035’in ötesinde.

Sentetik yakıtlar nelerdir, nasıl elde edilirler, fiyatları veya avantajları nelerdir, bu yeni senaryoda ortaya çıkacak ve karbondan arındırma ve yenileme hedeflerine ulaşmak için ortadan kaldırılması gerekecek bazı şüpheler. Bu yeni Avrupa konumu ile elde edilmesi amaçlanan otopark. Açık olan şu ki, neyse ki, mobilite geçiş sürecinde kullanıcının kazanması için yeni bir fırsat doğdu.
 
Üst