Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Rekabet, banka mevduatlarındaki düşük ücreti izliyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Ulusal Piyasa ve Rekabet Komisyonu’nda (CNMC), bankaların faiz oranlarındaki artışı müşterilerinin tasarruflarının karşılığına aktarma konusundaki isteksizliği nedeniyle rahatsızlık.

Örgütün başkanı Cani Fernández, olası bir zımni anlaşma durumu karşısında piyasayı “izlediğimiz” konusunda güvence veriyor. Yani, varlıklar piyasadaki kendi davranışları aracılığıyla dolaylı olarak koordine olmuşlardır.


Sektör aylardır düşük ücretin piyasadaki mevcut fazla likiditeden kaynaklandığını savundu. Başka bir deyişle, kredi vermek için artık eskisi kadar fon toplamalarına gerek yok.

Ancak Rekabetten sağlamlar: “Biri diğerlerini de sakince görmedikçe, müşteri kazanmak veya pazar payını artırmak isteyen bir banka olmadığını düşünmek benim için çok zor”, örgütün başkanını eleştirdi Menéndez Pelayo Uluslararası Üniversitesi’ndeki APIE ve BBVA Yaz Kurslarına katılımı sırasında.

İspanya Merkez Bankası, mevcut faiz oranı artış döngüsünün mevduatlara aktarılmadığını doğruladı, ancak bu, en düşük ücreti sunan kuruluşların aynı zamanda kredilerine, özellikle de kredilerine en az etkiyi uygulayanlar olduğunu gösteriyor. ipotek bölümü. Aynı forumda Vali Pablo Hernández de Cos, “Euribor’daki artışın, para politikasının diğer sıkılaştırma döngülerinde gözlemlenenin altında, yalnızca kısmen ortalama mevduat maliyetine aktarıldığını” doğruladı.

Vali ayrıca, bu düşük ücretin para politikasının tamamen reel ekonomiye aktarılmamasına katkıda bulunmasını sağlar. “Tasarruf teşvikini artırdığınızda, tasarruflar artar ve tüketim azalır” diyerek, bunun enflasyonu yüzde 2 hedefine indirmeye yardımcı olacağını açıkladı.


tartışmanın merkezinde



Son haftalarda Hükümet, müşterilerine bu bağlamda muameleyi iyileştirmesi için finans sektörü üzerindeki baskıyı da artırdı. Ekonomi Bakanı Nadia Calviño, başlangıçta etkilenenlere yardımcı olmak için iyi uygulamalar kurallarının etkisini analiz etmeyi amaçladığı 29 Haziran’da taraflarla yapacağı toplantıda bu konunun tartışılmasını önerecek kadar ileri gitti. Euribor’daki yükseliş nedeniyle ipotekler. Bu yüzden toplantı gergin geçecek. Şu anda İspanya Merkez Bankası, Yöneticilerden gelen bu baskının kuruluşlar için belirli bir itibar riski yaratıp yaratmadığına dair bir değerlendirmeye girmedi, ancak sektördeki rahatsızlık hissedilir.

Öte yandan CNMC, “bu bizim olduğumuz anlamına gelmediği” konusunda ısrar etmelerine rağmen, bankaların mevcut fiyatlandırma politikaları üzerinde anlaştıklarını araç eksikliği nedeniyle tespit edip kanıtlayamayacağını açıkça belirtmek istedi. araştırmıyor.” ».

Bu senaryo ile karşı karşıya kaldıklarında, şirketleri zorlamak için İngiltere gibi diğer komşu ülkelerde halihazırda olduğu gibi, siyasi partilerden kurumun bu pazar araştırmalarını daha etkin bir şekilde yürütmesine olanak tanıyan yeni mekanizmaları programlarına dahil etmelerini istediler. Bu tür bir uygulama tespit edildiğinde tavsiyelere uymak. .


CNMV, uyanık



Bankalar, müşterilerini mevduattan diğer şeylerin yanı sıra işletme için daha yüksek komisyon geliri sağlayan yatırım fonları gibi diğer ürün türlerine aktarmaktadır. Sektörden orta vadede karlılık sunmanın bir alternatif olduğunu savunuyorlar. Ancak gerçek şu ki, mevduat artık bir seçenek değil.

Denetim otoritesi başkanı Rodrigo Buenaventura’nın aynı forumda açıkladığı gibi, şu anda muhafazakar tasarrufların fonlara aktarılması Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu’nu (CNMV) endişelendirmiyor. Ayrıca finansal eğitim açısından ailelerin orta-uzun vadede getiri ararken mevduatın ötesine geçmesini olumlu buluyorlar.

Ama dikkat et. Çünkü fonlar yatırımları garanti etmez. Aslında, denetim otoritesinin kendisi kısa bir süre önce, kuruluşları, son zamanlarda kuruluşların ticarileştirme faaliyetlerinin baş aktörleri olan, hedef getiri fonları veya ‘al ve tut’ stratejileri olan ürünlerle sözleşme yapmadan önce müşteri uyarılarını eklemeye zorlayan bir kılavuzu onayladı. .

Bu tür ürünlerde yatırımcı vadesi dolmadan çıkmak istiyorsa ve faiz oranları yükselmeye devam ediyorsa kayıplar adeta garanti altına alınmıştır. Bu nedenle rehber sizi işe alımdan önce bu olasılık hakkında uyarmaya zorlar.

CNMV bu konuda tetikte olmaya devam ediyor, ancak Buenaventura iddia sayısında bir artış tespit etmediklerini garanti ediyor, bu da en azından şimdilik bu durumla ilgili herhangi bir sorun olmadığını gösteriyor.
 
Üst