Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Repsol, ABD’de 700 milyon dolara tarihi bir yenilenebilir portföy satın aldı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Repsol, yeşil enerji segmentinde yer edinme hedefinde ilerliyor ve perşembe günü, 20.000 megavatlık (MW) dev bir proje portföyüne sahip Amerikan fonu Quantum Capital Group’tan yenilenebilir şirket ConnectGen’i 768 milyon dolar karşılığında satın almak için bir anlaşma yaptığını duyurdu. (mevcut döviz kuruyla yaklaşık 715 milyon euro).


Yıl sonunda tamamlanması beklenen operasyonla Repsol, satın aldığı güneş enerjisi ve depolama varlıklarını tamamlayarak dünyanın en büyük büyüme potansiyeline sahip en büyük pazarlarından biri olan ABD’de kara rüzgarı işine tamamen giriyor. 2021 yılında Hecate Enerji’nin %40’ının satın alınması. Şirketin CEO’su Josu Jon Imaz, “Bu operasyon, sektörümüzü dönüştürme ve 2050 yılında net sıfır emisyonlu bir şirket olma yönündeki kararlılığımızın bir adımıdır” dedi.

Anlaşmanın duyurusu, Repsol’un Kanada’daki petrol ve gaz varlıklarını Peyto’ya 468 milyon dolara (yaklaşık 433 milyon euro) satacağını duyurmasından birkaç saat sonra gerçekleşti. bölgeler anahtar kabul ediliyor.

Anlaşma, esas olarak gaz üreten Greater Edson bölgesindeki varlıklar da dahil olmak üzere Repsol’un Kanada’daki petrol ve gaz arama ve üretim işletmesiyle ilgili tüm madencilik haklarını, tesisleri ve altyapıyı kapsıyor.

Şirket Perşembe günü yaptığı açıklamada, ülkedeki yeşil taahhüdünün de gösterdiği gibi, özellikle Amerika Birleşik Devletleri’ne odaklanarak, kilit alanlarda, tercihen OECD ülkelerinde yoğunlaşmak ve konsolidasyon sağlamak üzere varlık rotasyonu yoluyla arama ve üretim portföyünü yeniden odakladığını açıkladı. .

Dahası Repsol, Vietnam, Malezya, Papua Yeni Gine, Avustralya, Yunanistan, Fas, Irak, Bulgaristan, Ekvador ve Rusya’daki varlıkların satışının ardından arama ve üretimdeki varlığını 25 ülkeden 14 ülkeye düşürdü.

Şirketin 2021-2025 Stratejik Planı, 2025 yılında 6.000 MW, 2030 yılında ise 20.000 MW kurulu yenilenebilir üretim kapasitesine ulaşmayı planlamaktadır. Repsol’un toplamda halihazırda 2.000 MW’ın üzerinde işletmede, 3.000 MW’ın inşaat halinde ve 20.000 MW’tan fazla küresel yenilenebilir enerji portföyü bulunmaktadır. İspanya, Amerika Birleşik Devletleri, Şili ve İtalya’da farklı gelişim aşamalarındaki proje portföyü.
 
Üst