Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Repsol, petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen %14 daha fazla kazandı ve hissedarların ücretlerini artırdı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
24 Temmuz 2024 Çarşamba 08:40

| 16:50'de güncellendi.





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X (eski adıyla Twitter)






  • LinkedIn






  • Telgraf






  • İş Parçacığı

İspanya'nın en büyük petrol şirketi Repsol, bu Çarşamba günü Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu'na (CNMV) sunulan hesaplara göre, yılın ilk altı ayında 1 milyar 626 milyon euro net kar elde etti; bu, geçen yıla göre yüzde 14,5 artış anlamına geliyor. Ve bu, enerji krizi yıllarına göre daha düşük rafineri marjları elde edilmesine ve düşük gaz fiyatlarının damgasını vurduğu bir bağlamda rağmen. Aslında işin ilerlemesini daha kesin bir şekilde ölçen düzeltilmiş net sonuç, 2023'ün ilk altı ayına göre neredeyse %22 daha düşük olan 2 milyar 126 milyon oldu.

Enerji şirketi, hissedarlarına yönelik ücretlendirme politikasını geliştirmeye devam etmek için en büyük kârı tahsis etmek istiyor ve yaptığı açıklamada yılın ikinci yarısı için ikinci hisse geri alım programını duyurdu. 2025 yılında nakit temettü olarak taahhüt edilen 1.128 milyon Euro ile şirket, 2025 yılında hissedarlarına hisse başına 0,975 Euro dağıtacak, bu da %8 daha fazla anlamına geliyor.

Bu yıl Repsol, hisse başına 0,90 avro, Ocak ayında hisse başına 0,40 avro ve Temmuz ayında 0,50 avro nakit temettü dağıttı. Bu, 2023 yılı ücretlendirmesine kıyasla %30'a yakın bir artışı temsil ediyor.

Ayrıca şirket, 12 Temmuz 2024 tarihinde 40 milyon adet kendi hissesini itfa ederek 2024 yılının ilk sermaye azaltımına son vermiş oldu. Şirket, 2022 yılından bu yana 31 Aralık 2021 itibarıyla sermayesinin %22,9'u olan 350 milyon adet hisseyi itfa etti.


'Haksız' ve 'yasadışı' vergi



Şirketin CEO'su Josu Jon Imaz, analistlerle yaptığı konferansta, enerji ve bankacılık şirketlerine yönelik iki yıl önce Hükümet tarafından oluşturulan özel verginin “geçmişte kalmaya başladığını” “düşünmek için nedenler olduğu” konusunda ısrar etti. . Böylece yürütme, “vergi” konusundaki pozisyonunu “haksız ve yasadışı” olarak yeniden teyit etti ve geçen yılın sonundan bu yana hem Brüksel'den hem de İspanya'daki siyasi düzeyde “hiçbir neden olmadığı” yönünde işaretler olduğuna dair güvence verdi. Önceliğin enerji geçişine yatırım olması gerektiğinden bu vergiyi sürdürmek için. Bu anlamda İmaz, önümüzdeki yıllara ilişkin yatırım öngörüsünü “özel vergiye ilişkin olayların gelişmesine” bağlı olacağı için havada bıraktı.

Ancak Hükümetin niyeti, 2022 ve 2023 için belirlenen vergiyi genişletmek (yılda 1.000 milyonun üzerinde gelir elde eden enerji şirketlerinin satışlarından %1,2 vergi alıyor), ancak bunu yatırım teşviki olan enerji şirketlerine dönüştürmek. nihai vergi faturasını azaltabilir. Ancak enerji şirketleri tarafından mahkeme yoluyla temyiz edilen verginin uzatılmasının geleceği, 2025 Bütçesine ilişkin belirsizlik nedeniyle şu anda belirsiz.





Yorum





Hata bildir
 
Üst