Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ruiz Mateos'un çocukları Nueva Rumasa'nın tüm suçunu babalarına yüklüyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
José María Ruiz-Mateos'un altı erkek çocuğu, Nueva Rumasa adına senet ihracı yoluyla 300 milyon avroyu dolandırdıkları iddiasıyla bir kez daha sanık sandalyesine oturdu. Diğer dokuz kişiyle birlikte her biri, ağır dolandırıcılık, kara para aklama, mal varlıklarına el konulması ve kamu hazinesine karşı suçlardan 16 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya bulunuyor.


Ancak Eylül 2015'te hayatını kaybeden tartışmalı iş adamının soyundan gelenlerin savunmasını yalanlayarak, şirkette yaşananların tüm sorumluluğunu babaya yüklediler ve delillerin “kaçak” olarak elde edildiğini ileri sürerek hükümsüzlüğünü talep ettiler. Bir suç eyleminin sonucu: Klanın patriğinin eski avukatı Joaquín Yvancos'un Savcılık önündeki ifadesi.

Böylece, Madrid Ulusal Mahkemesinde görülen duruşmanın ilk gününde avukat, “Yolsuzlukla Mücadele Savcılığının” suç saydığı eylemlerin işlevsel kontrolünün “müvekkillerinin babası” olduğuna dair güvence verdi.

Ancak Savcılık, sanıkların “kamuya açık olarak Grupo Nueva Rumasa olarak bilinen karmaşık bir şirket ağı yönünde yıllardır kolektif olarak çalıştığını, bu adı ve görseli reklamlarında defalarca kullandıklarını” öne sürüyor. halka açık.” sağlam bir işletme holding şirketi olarak halka açıktır.


Mahkeme, müzakereye çekildikten sonra, savunma tarafından ileri sürülen hükümsüzlük ve zamanaşımı sorunlarını bir kararla çözeceğini duyurdu. Ayrıca sanığın test sonunda ve yargılama sonunda ifade verdiğini itiraf etti.

Dava, José María Ruiz-Mateos'un başkanlığını yaptığı aile şirketinin senet ihracı yoluyla bir “piramit” sistemi tasarladığı ve bu sistemin 4.100 kişinin katkıda bulunduğu 337 milyon avroyu ele geçirmesine olanak tanıdığı 2009-2011 yıllarına kadar uzanıyor. Grubun hassas mali durumunu kime sakladı. Yolsuzlukla Mücadele Savcılığı'nın iddianamesine göre şirket, bu tutarın 289 milyonunu iade edilmeden bıraktı. Dava, Nueva Rumasa'nın düşüşü sonucu 171 milyon avro talep eden 1.409 mağdurun şikayetlerini bir araya getiriyor.
 
Üst