Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Rusya’nın Ukrayna’dan tahıl ambargosu İspanya’daki tahıl fiyatları üzerinde baskı oluşturacak

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Kuraklık İspanyol çiftçilerin hasatlarını ciddi şekilde etkiliyorsa, Rusya’nın Ukrayna’nın tahıl ihracat anlaşmasını engelleme kararı durumu daha da kötüleştirecektir. Yağmur eksikliği İspanyol tahıl üretiminin bu yıl yarı yarıya, 7 veya 8 milyon tona düşmesine neden olacak, bu nedenle İspanyol tahıl ticaret birliği Accoe’nun verilerine göre, gıda ve yem için hammadde tedarikini garanti altına almak için yaklaşık 25 milyon tonluk rekor ithalata ihtiyaç duyulacak.


Bu nedenle, Asaja’ya göre, bu kırılma ithal tahılı daha pahalı hale getirecek, bu da kuraklığın çok belirgin olduğu bir yılda yem fiyatını artıracak. Cuenca örgütünün genel sekreteri Manuel Torrero, bu gazeteye gıda fiyatlarının da yükselmesine neden olacak bir “zincirleme etkisi” olacağını açıklıyor. “Bir hammadde yükseldiğinde hemen üretim zincirine aktarılıyor” diye belirtiyor.

Küçük Çiftçiler Birliği’nden (UPA), İspanya’nın tahıl açığı olan ve aynı zamanda hayvancılık gücü olan bir ülke olduğunu açıklıyorlar. “Bu senaryoda, tahıl tedarik yolunun kesintiye uğraması endişe kaynağı” diyorlar. Bu nedenle “mantıksal arz/talep kuralları” temelinde organize edilmiş istikrarlı piyasalar talep etmektedirler. UPA’dan “Deneyim bize, piyasa gerilimleri karşısında kaybedenlerin her zaman tüketiciler olduğunu söylüyor” diyor.

Karadeniz ihracat anlaşmasının bozulmasıyla İspanya, mısır ve ayçiçek yağının ana tedarikçisi olduğu için kritik bir durum olan Ukrayna’dan gelen tahıla erişimini kaybedecek. Tarım Bakanı Luis Planas, Çarşamba günü Rusya’nın gıdayı “savaş silahı olarak” kullanmasının “haksız” olduğunu söyledi. AB Balıkçılık bakanlarının Vigo’da düzenlenen gayrı resmi zirvesinin ardından düzenlediği basın toplantısında Planas, hem BM’nin hem de çatışmada arabuluculuk yapan Türkiye Cumhurbaşkanı’nın bu sorunu çözmeyi başarmasını ve tahılın Ukrayna’yı ihtiyacı olan diğer ülkelere bırakmasını istedi.

Buna Asaja’dan da atıfta bulunuluyor, çünkü bundan sonra dünya ticaretinde bir anlaşmaya varmak için bir müzakere döneminin açıldığını, bu nedenle “sakin” ve “temkinli” olmanız gerektiğini hatırladıkları için.
 
Üst