Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

S&P “siyasi kırılganlıklara” rağmen İspanya'nın notunu koruyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, bu Cuma günü, “siyasi kırılganlıklara” rağmen, “heterojen bir parti grubunun desteğine bağımlı olan” bir Hükümet ile İspanya'nın notunu koruma kararı aldı ve bu durum, farklı politikaların uygulanmasını etkileyebilir. Olumlu tarafı, ülke ekonomisinin “dayanıklı göründüğüne” dikkat çekiyor ve reel Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYİH) 2024-2027 döneminde ortalama yüzde 1,2 oranında büyümesini beklediğini belirtiyor. avro bölgesi için ortalama.


Spesifik olarak, S&P teknisyenleri şu anda İspanya'nın devlet borcunun notunu istikrarlı bir görünümle A/A-1 olarak değerlendiriyor. Her ne kadar bu değerlemede bir derece düşüş olabileceğine dair spekülasyonlar olsa da, ekonomik performansının olumlu faktörlerini önemsiyoruz. Bu nedenle, özellikle ülkeye gelen turizm faaliyetlerinden elde edilen gelir ve geçen yıl diğer ülkelere yapılan “ayakta tutulan” satışlar nedeniyle “net ihracatın kilit rol oynamaya devam edeceğini” vurguluyorlar.

İşgücü piyasasıyla ilgili olarak kurum, kayıtlı istihdamın “son 35 ayda yıllık olarak arttığını” ve “yıllık bazda %2,6 civarında bir oranda devam ettiğini” değerlendiriyor. Bütçe uygulaması açısından ise, “Hükümetin yüksek faiz oranları nedeniyle 2024-2027 döneminde mali konsolidasyona yönelik kademeli yaklaşımı nedeniyle güçlü nominal ekonomik büyümeye” rağmen yüksek kamu borcunun “yavaş yavaş azalacağına” işaret ediyor. baskılar” diyor Europa Press.


Daha az reform ve yatırım



Bu noktada S&P, Katalonya'daki erken seçimler nedeniyle Yürütme Başkanı'nın bu hafta aldığı bir kararla 2023 Genel Devlet Bütçesinin uzatılmasına da değinerek, 2023 yılı için yeni Kamu Hesaplarının bulunmadığı konusunda uyarıda bulunuyor. Mevcut tatbikat “İspanya'da gecikmelere neden olabilecek siyasi durgunluğun altını çiziyor” ve reformların uygulanmasının yanı sıra Avrupa 'Yeni Nesil' fonlarından yatırım gelmesini engelleyebiliyor.


Son olarak, bu derecelendirme kuruluşunun analistleri İspanya'da enflasyonun “düştüğünü” vurguluyor – INE-'ye göre Şubat ayında TÜFE'nin yıllık değişim oranı Ocak ayında kaydedilenin onda altısı altında %2,8 seviyesinde gerçekleşti. Bu anlamda, henüz beklenen politikasını başlatmamış olmasına rağmen, düşük küresel enerji fiyatları ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) parasal ayarlaması sayesinde yıllık ortalamanın 2024 yılında %3,1'e düşebileceğini düşünüyorlar. faiz indirimi.
 
Üst