Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Sabadell, BBVA'nın teklifini reddetmesinin ardından borsada yüzde 1 kaybetti, hisseler ise yüzde 2 kazandı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Piyasa, Banco Sabadell'in BBVA'nın birleşme teklifini reddetme kararına tepki gösteriyor. Carlos Torres liderliğindeki bankanın niyetinin öğrenilmesinden bu yana neredeyse yüzde 10 yükselen genel merkezi Alicante'de bulunan kuruluş, seans başında yüzde 1 düşüşle hisse başına 1,89 avrodan 1,86 avroya geriledi. yüzde 3'ten fazla kayıp yaşadı.


Operasyonun onaylandığı 30 Nisan'dan bu yana %8'in biraz üzerinde düşen BBVA hisseleri ise %2 toparlanarak dün kapanışta 9,84 euro olan hisse başına 10 euro sınırını aştı. Link Securities analisti Juan José Fernández-Figares, “Bankanın dostane olmayan bir teklif başlatmayı seçmesi ihtimali var” diyor.

Sabadell'in yönetim kurulu dün, “teklifin projeyi ve bağımsız bir varlık olarak büyüme beklentilerini önemli ölçüde küçümsediğini” göz önünde bulundurarak, yalnızca büyüme potansiyeline sahip olduğunu açıkça belirtti.

Böylece kuruluş, dört yıldan kısa bir süre içinde ikinci kez, her iki bankanın da bir finans devi olacak bir kuruluş oluşturmak üzere entegre olma olasılığını engelledi: İspanya'da varlık hacmi açısından ikincisi, bankacılık haritasını yeniden yapılandırarak; ve Avrupa'daki üçüncü varlık.


Bu teklif, bankaya yaklaşık 12.000 milyon euro değerinde Sabadell'in her 4.83 hissesi için yeni bir tapu olan bir hisse değişimine dayanıyordu. Her ne kadar piyasa zaten konseyin operasyona pek istekli olmadığını belirtmiş olsa da, hemen hemen tüm ajanlar Sabadell'in bu koşullar altında güç kazanmaya çalışacağını düşünüyordu ancak olduğu gibi bunu doğrudan reddetmedi.

Analistler, yeni hareketlerin gerçekleşmesini beklerken (her halükarda piyasa konsensüsü bunu dışlıyor), her iki tarafın fiyatında da son günlerde bir “tersine dönüş” yaşanacağını düşünüyor. Bankinter analisti Rafael Alonso, “Teklifin %30'luk bir primi olmasına rağmen Sabadell, duyurudan bu yana yalnızca %8,7 arttığı için piyasa, operasyona zaten düşük bir olasılık verdi” diyor.

Her halükarda, Sabadell'in düşüşlerinin, yönetim ekibinin olumsuz etkiyi hafifletmek için “2024 ile 2025 arasındaki kapitalizasyonunun %23'ü olacağı tahmin edilen” hissedar ücretlendirme planına yönelik taahhüdüne ilişkin mesajının ardından ılımlı olabileceğini düşünüyorlar. davalarında birleşmenin reddedilmesi.

Firma, “hiçbir operasyonun devam etmeyeceğinden emin olana kadar” iki menkul kıymete ilişkin 'nötr' tavsiyesini sürdürüyor.
 
Üst