Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Sağlıklı Olduğunu Düşünerek Tükettiğiniz Kimi Yiyeceklerin Hiç de Saf Olmadıklarını Öğrenmeye Hazır mısınız?

Leila

Global Mod
Global Mod
Biroldukça insan kilo vermek, fit kalabilmek ya da sağlıklı bir ömür tercih ettiği için kimi özel beslenme rutinleri uyguluyor. Bu rutinlerde ekseriyetle şeker üzere sıhhate ziyan verdiği düşünülen besinler yerini tutabilecek besinler alınıyor. Fakat sağlıklı üzere görünen tüm yiyecekler aslında pek de suçsuz değil. İşte uzmanların açıklamalarından derlediğimiz sağlıklı görünen o ziyanlı yiyeceklerin listesi…


1. Glutensiz Yiyecekler


Gluten konusu son vakit içinderda çok konuşulur hale geldi. Çölyak hastalarının tükettiği vakit bünyesine ziyan veren bu yiyecek için çok olumsuz yorumlar yapılıyor. Lakin ‘glutensiz’ demek sağlıklı demek değildir. Hatta işlenmiş glutensiz yiyecek ve tatlılar daha fazla kalori ve ek şeker içerebiliyor. Glutensiz besinlerde protein, lif, kimi vitamin ve mineraller daha düşük olduğu için şayet bir sıhhat probleminiz yoksa tüketmeniz öneriliyor.


2. Az yağlı ve yağsız besinler


Spor yapanların en epeyce dikkat ettiği sıkıntılardan bir tanesi olan yağlı ve yağsız besin tüketimi sıkça yanlış uygulanıyor. Spor yapan şahıslar büsbütün yağsız beslenmelidir ya da yağsız beslenirsek kilo veririz, üzere bir durum yok. Yağ insan bedeni için gereklidir. Alınan ölçü ve yağ çeşidi kıymetlidir.


3. Granola ve granola barlar


Sosyal medya pazarlamaları ile çok tanınan hale gelen granolalar sandığınız üzere saf yiyecekler olmayabilir. Granola ve granola barların besin bedeli yüksek olsa da çok ölçüde ek şeker içerirler ve kalorileri çok yüksektir.


4. Meyveli yoğurtlar


Meyveli yoğurtlar eğlenceli bir diyet yiyeceği değildir. Yüksek ölçüde şeker, tatlandırıcı, renklendirici üzere pek epey kimyasallar içerirler. Kalorileri çok yüksektir. Bunun yerine sade yoğurda taze meyve ekleyebilirsiniz.


5. Proteinli sütler ve barlar


Protein içeriğinin yüksek olduğunu düşünerek bu mamüllerin sağlıklı olduğunu düşünmek yanlış olur. Bu eserler biroldukça yapay tatlandırıcı, renklendirici kimyasal husus içerir. Şayet protein gereksiniminiz var ise et, süt, yumurta, baklagillerden protein almanız önerilir.


6. Karışık çerez


Yoğun günlük hayat içerisinde orta öğünlerde tükettiğiniz kuruyemişler günahsız yiyecekler değildir. Uzmanlara bakılırsa, içerisinde şekerle kaplanmış kesimler, susam, trans yağ içeren yemişler sıhhate ziyan verebiliyor.


7. Besleyici içecekler


Vitaminli olduğu söylenen meyve suları üzere içecekler sağlıklı değildir. Uzmanlara bakılırsa içerisindeki tatlandırıcılar metabolizmayı yavaşlatıyor ve kiloya sebep oluyor.


8. Donmuş yiyecekler


Marketlerde donmuş bezelye, havuç, ıspanak ve hatta soğan bile bulabilirsiniz. Lakin bunlar uzmanlara nazaran sodyum içerir. Kalorisi düşük diye tercih edilir ancak hem de besin bedeli de düşüktür.


9. Smoothie’ler


Sağlıklı olduğunu düşünerek tükettiğiniz smoothie’ler bir cheeseburgerden daha fazla kalori içeriyor, desek inanır mıydınız? Ne yazık ki, konutta bile yapsanız şeker oranından kurtulamıyorsunuz…


10. Kuruyemiş ezmeleri


Fındık ve fıstık üzere ezmeleri fazlaca seviyorsanız bu sizin için makûs bir haber. Lakin içeriğindeki trans yağa dikkat edin. Emniyetli markalardan alın.

Okumaya devam et...
 
Üst