Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Şahika Ercümen kimdir, kaç yaşında? Burak Deniz’in rekortmen aşkı…

Beykozlu

New member
Eski Survivor yarışmacısı ve dalış rekortmeni Şahika Ercümen ile bir arada doğum gününü kutlayan Burak Deniz ikilisi, el ele yerden çıkış yaptı.

Burak Deniz ve Ercümen’in yer çıkışı kameraları karşısında görür görmez kısa müddetliğine panik yaşaması tezleri güçlendirdi.

Şahika Ercümen Survivor yarışından fazla, kırdığı dünya rekorlarıyla başarılı atletlerimizden birisi.

Burak Deniz hayranları da sevgili olduğu öne sürülen Şahika Ercümen hakkında araştırmalarını hızlandırdı.

Şahika Ercümen kimdir, kaç yaşında, rekorları nelerdir merak ediliyor. İşte hür dalışçı Şahika Ercümen hakkında bilgiler…

ŞAHİKA ERCÜMEN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

2021 itibariyle 37 yaşındaki Ercümen, 16 Ocak 1985 tarihinde Çanakkale’de dünyaya geldi. Çanakkale Ulusal Piyango Anadolu Lisesi’nden mezun oldu.

Lisans eğitimini Başşehir Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik kısmında tamamladı. Lisans eğitimini Başşehir Üniversitesi’nde yaptı.

Sualtı sporlarına scuba dalış ve sualtı ragbisi yaparak başladı. 2001 yılından itibaren ulusal kadroda yer almaktadır.

Sualtı hokeyi, sualtı rugbysi, sualtı navigasyonu ve hür dalış ulusal kadrosuyla Dünya ve Avrupa Şampiyonaları’na katıldı.


TÜRKİYE REKORLARI

2006 yılında birinci kez katıldığı İspanya’nın Tenerife kentinde düzenlenen Hür Dalış Dünya Şampiyonası’nda bayanlarda Türkiye’den en düzgün dereceyi elde ederek Türkiye rekoru kırdı.

26-27 Mayıs 2007 tarihlerinde, Ankara ODTÜ kapalı yüzme havuzunda düzenlenen dinamik apnea (serbest dalışın havuzda yapılan branşlarından biri) Türkiye Şampiyonası’nda tek nefesle havuzda 145,35 metre giderek Türkiye rekoru kırdı.

2008 yılında, Türkiye Sualtı Hokeyi Ulusal Grubu ile Avrupa üçüncüsü, Özgür Dalış Avrupa Şampiyonası’nda geçirdiği sakatlığa karşın Avrupa dördüncüsü oldu. 2009 yılında özgür dalış alanında Türkiye şampiyonluğu elde etti.


PEŞ PEŞE DÜNYA REKORLARI

2010 yılında Türkiye rekoru ve dünya rekoruna en yakın derecenin (-65 metre) sahibi oldu. 2011 yılında hür dalış 110 metrede, buz altı yatay dalışı yaparak dünya rekoru kırdı.

Şahika Ercümen, buzun altından 70 metre olan bayanlar rekorunu ve 108 metre olan erkekler rekorunu kırarak en uzun arayı gitti, Guinness rekorlar kitabına girdi. Hür dalış 70 ve 60 metre sabit tartı branşlarında da 2011 yılında iki dünya rekoruna sahip oldu.


ANTARKTİKA ZAFERİ

28 Ekim 2019 tarihinde Mersin’e bağlı Aydıncık ilçesinde bulunan Gilindire Mağarası’nda yaptığı dalışta, paletsiz kategoride tek nefeste 100 metreye dalarak, 90 metre sonundaki dünya rekorunun yeni sahibi oldu.

Ayrıyeten 3. Ulusal Antartika Bilim Seferi kapsamında yaptığı dalışla, Antartika’da tüpsüz dalan birinci Türk bayan atlet oldu.
 
Üst