Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Salmonella nedir? Salmonella virüsü belirtileri ve tedavisi nedir?

Leila

Global Mod
Global Mod
Besin zehirlenmelerinin en yaygın niçinlerinden biri olan salmonella son periyotta dünyaca ünlü bir çikolata firması ile sıkça anılıyor. Bağırsak sistemini etkileyen bir bakteriyel hastalık olan salmonella virüsü belirtileri içinde 72 saat ortasında ishal, ateş ve karın ağrısı çoğunlukla görülüyor.

Karın ağrısı, ateş ve ishal üzere belirtilerle kendini gösteren salmonella tipik olarak hayvan ve insan bağırsaklarında yaşar ve dışkı yoluyla atılır. İnsanlara en sık kirli su yahut yiyeceklerle bulaşır.

SALMONELLA NEDİR?

Salmonella enfeksiyonu (salmonelloz) bağırsak sistemini etkileyen yaygın bir bakteriyel hastalıktır. Salmonella bakterileri tipik olarak hayvan ve insan bağırsaklarında yaşar ve dışkı yoluyla atılır. İnsanlara en sık kirli su yahut yiyeceklerle bulaşır.

Tipik olarak, salmonella enfeksiyonu olan şahıslarda hiç bir belirti görülmez. Başkalarında ise sekiz ila 72 saat ortasında ishal, ateş ve karın ağrısı görülür. Sağlıklı insanların birden fazla, muhakkak bir tedavi olmadan birkaç gün ortasında güzelleşir.

SALMONELLA BELİRTİLERİ

Salmonellozun belirtileri, mide virüsünün belirtilerine emsal. Salmonella semptomları aşağıdakileri içerir:

– İshal
– Ateş
– Titreme
– Karın ağrısı
– Kusma (kimi zaman)
– Baş ağrısı
– Dışkıda kan

Salmonella ile enfekte olursanız, bu belirtiler tipik olarak bakterilere maruz kaldıktan 12 ila 72 saat daha sonra ortaya çıkar. Semptomlar çoklukla dört ila yedi gün sürer ve tedavi olmadan bizatihi düzelir.

kimi vakit – bilhassa bebeklerde, yaşlılarda yahut bağışıklık sistemi zayıf olanlarda – daha önemli bir hastalık salmonella enfeksiyonundan kaynaklanabilir. İshal, kişinin dehidratasyon için hastaneye yatırılması gerekecek kadar önemli olabilir. İnvaziv salmonella enfeksiyonu kan sirkülasyonunda görülebilir ve beyne, kemiklere yahut eklemlere yayılabilir.

Nadiren, salmonelloz geçirmiş beşerler reaktif artrit geliştirebilir. Reaktif artrit belirtileri eklemlerde ağrı, ağrılı idrara çıkma ve gözlerin tahriş bulunmasına sebep olabilir.

Birkaç çeşit salmonella bakterisi, gelişmekte olan birtakım ülkelerde daha sık görülen, kimi vakit ölümcül bir hastalık olan tifo hastalığına yol açar.

Okumaya devam et...
 
Üst