Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Samsun’da 600 gram doğan Ege bebek hayata tutundu

Leila

Global Mod
Global Mod
Daha evvel dört hamilelik yaşayan hipertansiyon hastası Songül Çon’un bebekleri, anne karnında hayatını yitirmişti. Çon’un beşinci hamileliğinde ise bebek, gelişen meseleler niçiniyle 29 haftalık ve 600 gram olarak dünyaya gözlerini açtı.

Prematüre doğduğu için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bayan Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde tedavi altına alınan “Ege” ismi verilen bebek, 3 aylık kuvvetli tedavi sürecinden geçti.

Ege bebek, tedavi kararında 2 kilo 800 grama ulaşıp sıhhatine kavuşmasının akabinde taburcu edildi.

Bayan Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yenidoğan Ağır Bakım Ünitesinde nazaranvli Uzm. Dr. Ferhan İren, Ege bebeğin 2021’in son ayında dünyaya geldiğini söylemiş oldu.




Annenin tansiyon hastalığı niçiniyle bebeğin 29 hafta daha sonra doğmak zorunda kaldığını belirten İren, “Bebeğimizin birtakım organları tam gelişmediği için uzun bir tedavi süreci başladı. Bebeğimizin serüveni uzun kuvöz, ventilatör bakımları oldu. Hem erken doğum birebir vakitte kilosu epey düşük olduğu için beslenme sorunu ikiye katlandı.” dedi.

“ANNENİN PSİKOLOJİSİNİ DE DÜZELTMEYE ÇALIŞTIK”

İren, tedavi sürecinde birinci aylarda annenin, çocuğunun hayatından fazlaca kaygı ettiğini anlatarak, “Bize daima anne sütü gönderdi. Annenin psikolojisini de düzeltmeye çalıştık. Zira anne sütü göndermeye devam edebilmesi için ruhsal olarak düzgün olması gerekiyordu. Gece gündüz bebeğin yaşaması ve bedenindeki hasarları kolay atabilmesi için bütün yenidoğan kliniği olarak elimizden gelen çabayı yaptık” diye konuştu.

Ege bebeğin epey güçlü periyotlar geçirdiğini belirten İren, şöyleki devam etti:



“Ölümle burun buruna geldiğimiz anlar oldu, hatta doğduktan daha sonra 500 grama kadar düştü. Ege bebek de çabayı bizimle birlikte gösterdi, hayata tutundu. Bütün aşılarını yaptık ve bugünlere geldik. Annenin yanında da olsa süreç hala devam edecek, zira o prematüre. Şu anda 42. haftasına geldi, 2 kilo 800 gram. Anne sütü biraz azaldı ancak mama dayanağıyla devam ediyoruz. Bir ölçü göz sorunları var, onları da hallediyoruz. Hayata nazik bir bakımla annenin kollarında devam edecek.”

Hastanenin Başhekim Yardımcısı Erdoğan Çolak da vakit zaman erken doğumlara şahitlik ettiklerini fakat 600 gram bebek doğumunun seçkin olduğunu vurgulayarak, “Çok güçlü bir müddetç yaşandı. Zira bebeğimizin akciğer ve beden yapısı tam tamamlanmamıştı. Ege bebeğimizin hayata tutunması için tüm takım olarak gayret gösterdik ve bugünlere geldik” dedi.

“BİZİM İÇİN HAKİKATEN BİR MUCİZE OLDU”

Anne Songül Çon ise bebeğinin erken doğması niçiniyle hayli güçlü bir periyot geçirdiğine değinerek, şunları kaydetti:

“Ama bizim için sahiden bir mucize oldu. Hekim hanıma ve öteki çalışanlara fazlaca teşekkür ediyorum. Ellerinden geldiği kadar çaba ettiler. Hastalığımdan dolayı öteki bebeklerim ölünce Ege bebeğimi hayata bağlamak, yaşatmak istedik. Biz de güçlü bir müddetç geçirdik. Tabiplerimiz yardımıyla umudumu epey fazla yitirmedim, onun yaşayacağına inanıyordum. Hekim hanım bana ruhsal açısından epeyce takviye verdi, bebeğimizi güzelleştirdi.”

Okumaya devam et...
 
Üst