Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Sánchez, kamu açığının 2023'ü beklentilerin altında kapattığını açıkladı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Hükümet Başkanı Pedro Sánchez, bu çarşamba günü yaptığı açıklamada, İspanya'nın kamu açığının 2023 yılında Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYİH) %3,7'si oranında kapandığını duyurdu. Kongre'deki kontrol oturumunda ilk müdahalesi sırasında ve lidere yanıt olarak Muhalefetten Alberto Núñez Feijóo, Sánchez verileri öngördü: «Ülkenin iyi ekonomik performansı sayesinde, bu yılı, daha doğrusu 2023 yılını kapatacağımızı şimdiden garanti edebilirim. Kamu açığı yüzde 3,7.


Kamu açığının hedefin altına indirilmesi ekonominin büyümesi ve vergi tahsilatı sayesinde gerçekleşmektedir. 2023 için tahmin, bu oranı %3,9'a düşürmekti ve bu yıl için hedef, bunu GSYH'nin %3'üne düşürmekti; ancak 2024'te Genel Devlet Bütçelerine sahip olmama kararı, bunun başarısı konusunda belirsizlik yarattı; Her halükarda, ister harcama ister gelir yoluyla olsun, düzenleme tedbirlerinin alınması gerekecekti. Gelecek yıldan itibaren İspanya, açığı ve kamu borcunu azaltmak için çok yıllı bir yol dayatan yeni Avrupa mali kurallarına uymaya tabi olacak.

Sánchez, kamu açığının geçen yıl GSYİH'nın yüzde 3,7'sine düşürülmesinin, “diyalog, bir arada yaşama, mali sorumluluk, ekonomik büyüme, istihdam” ile işaretlenen bir ülke projesi doğrultusunda Hükümetin belirlediği mali hedeflerin karşılanması anlamına geldiğinin altını çizdi. Yaratılış ve haklar. Başkan, “Bu yönetmektir ve bu arada, iyi yönetmektir” dedi.

Ayrıca, yakın zamanda İspanya'yı ziyaret eden Avrupa Komisyonu'nun Ekonomiden Sorumlu Üyesi Paolo Gentiloni'nin ülkemizin “Avrupa Birliği'nden daha iyi durumda olduğunu”, dolayısıyla ülkenin “beş kat daha fazla büyüdüğünü” söylediğini de hatırlattı. Euro Bölgesi ortalaması”, yaklaşık 21 milyon Sosyal Sigortalı kişi ve %16'lık geçici istihdam oranıyla en düşük enflasyon verilerinden birine sahip.


Ancak Hükümet Başkanı'nın açıklamadığı şey, İspanya'daki işsizlik oranının Avrupa Birliği'ndeki en yüksek oran olduğu, Avrupa ortalamasının iki katı olduğu; GSYİH avro bölgesine göre daha fazla büyüyor, ancak kişi başına düşen GSYİH, yani her İspanyol'un geliri on beş yıl önceki seviyelerde sabit ve komşu ülkelerinkinin çok altında; Enflasyon daha düşük olabilir ancak İspanyolların maaşları da ortalama %23 daha düşük.
 
Üst