Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Sarı metalin maksadı ‘çetin ceviz 1.850 dolar’ düzeyi

ahmetbeyler

New member
Enflasyonist baskıların yatırımcıları inançlı limanlara yönlendirmeye devam etmesi ve jeopolitik kasvetler altın fiyatına takviye veriyor. Ons altında 1.787 dolar düzeyinden alınan dayanağın tesiriyle başlayan yükseliş rallisi 1.834 direncine kadar devam etti.

Rusya ile Batı içinde Ukrayna konusunda yaşanan soğukluk, inançlı liman altın için itici güç olarak hareket ediyor. Bunun yanı sıra, kalıcı yüksek enflasyonist baskılara ait telaşlar, sarı metalin enflasyona karşı bir korunma aracı olarak statüsüne daha fazla yarar sağladı. Öteki yandan, 50 baz puanlık bir Fed faiz artırımına yönelik artan beklentiler, en azından şimdilik, getiri sağlamayan sarı metal için rastgele bir manalı yükselişi sonlandırıyor.

Tahvile meydan okuyor Piyasalar, Fed’in inatla yüksek enflasyonu denetim altına almak için daha agresif bir siyaset reaksiyonu benimseyeceğine ikna olmuş görünüyor. Bu, ABD dolarına bir ölçü takviye vermeye devam ediyor lakin 10 yıllık ABD Hazine tahvil getirisi son otuz ayın en yüksek salı günkü düzeyi yüzde 1.96 düzeyinden 3 puan geriledi. Uzmanlar, Fed’in 50 baz puan yerine 25 baz puanlık bir artışa gitmesinin altın ve gümüş fiyatlarında üst yanlışsız önemli bir harekete niye olabileceğini söylüyor.

1.863 dolar direncine göz dikebilir

Ons altının 1830 doları aşmasının akabinde Avrupalı yatırımcılar için bir daha 1600 euro düzeyinin üzerine çıkmış oldu. İngiltere’de ons altının fiyatı ise 1355 sterlin düzeyinden süreç görüyor. Uzmanlara göre, teknik olarak bakıldığında kısa vadede altın boğaları avantajlı görünüyor. CME Group’a bakılırsa kırılması güçlü bir düzey olan ruhsal 1.850 dolar düzeyi gayede. Altın boğalarının üst istikametli bir daha sonraki fiyat gaye güçlü bir direnç noktası olan 1.856 dolar düzeyini geçebilmek. daha sonrasında ise 1.863 direnç oluşturabileceği kaydediliyor. Ama 1.834 direnci altında kalındığı sürece geri çekilmeler görülebileceği uyarısı yapılıyor. Bu durumda 1.815 ve 1.803 dayanak oluşturabilir.

Aşağı istikametli riskler hala masada Hatta kimi uzmanlara göre altın ayıları fazlaca daha düşük düzeylere altını geri götürmeyi hedefleyebilir. Altın ayılarının, Aralık ayının en düşük düzeyi olan ve hem de güçlü bir dayanak noktası olan 1755.40 doları düzeyinin altına inmeyi hedefl eyebileceği belirtiliyor. Lakin genel beklenti meblağların 1.800 doların üzerinde tutunmaya devam edeceği. ANZ analistlerine bakılırsa, ons altın yılın birinci çeyreğini 1.800 dolar civarında tamamlayacak.
 
Üst