Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Savcılık, Facua’nın şikayeti sonrasında Naturgy’nin piyasayı manipüle edip etmediğini araştırıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Ulusal Mahkeme Savcılığı, Facua’nın şikayeti ve Ulusal Piyasalar ve Rekabet Komisyonu’nun (CNMC) enerji şirketine yönelik yaptırımı sonrasında Naturgy’nin elektrik piyasasını manipüle edip etmediğinin araştırılması için dava açtı. Kurum yaptığı açıklamada, amacın bu şikayetin kapsamını belirlemek ve “bir malın fiyatını değiştirmeye yönelik, malvarlığına zarar veren veya verebilecek hileli entrika” nedeniyle tüketici haklarına karşı bir suç olup olmadığını tespit etmek olduğunu belirtti. bölgedeki insanların geneli.


Facua tüketici derneğinin gönderdiği mektupta, CNMC’nin, elektrik piyasasını manipüle ettiği gerekçesiyle Naturgy’ye -ayrıca tazminat olarak 35,5 milyon euro daha talep etmesinin yanı sıra- 6 milyon euro değerinde yaptırım uygulanmasının şu anlama gelebileceği belirtildi: şirket “piyasaya ve müşterilere karşı suç işlemişti.”

Bu nedenle Savcılık bu çarşamba günü yaptığı açıklamada, CNMC’den yalnızca kullanıcılar tarafından ödenen fiyatı etkileyip etkilemediğini değil aynı zamanda bu olası fiyat artışının ulusal fiyatların tamamında mı yoksa sınırlı bir kısmında mı öngörüldüğünü bilmesini istediğini duyurdu. bölge. Buna ek olarak kurum, nihai fiyatlardaki olası bir artışın tüketici ve kullanıcılara yol açtığı manevi zararların yaklaşık miktarını sağlamanın yanı sıra yaptırım kararının nihai olup olmadığı veya mahkemede itiraz edilip edilmediği hakkında da rapor sunmasını istiyor. O halde hangi yargı organında, hangi süreçte yapıldığını bilmek istiyorsunuz.


Facua şikayeti



1 Ağustos’ta Facua, Yolsuzlukla Mücadele Savcılığı’na şikayette bulunarak CNMC’nin elektrik piyasasını manipüle ettiği gerekçesiyle Naturgy’ye uyguladığı yaptırımı bildirdi. Facua, CNMC tarafından kanıtlanan gerçeklerden, Ceza Kanunu’nun 284. maddesiyle ilgili olarak Naturgy Generación tarafından “olası suç eyleminin çıkarılabileceğini” tahmin etti.

Ayrıca şirketin “Galiçya bölgesinin koşullarını ve rakiplerinin yokluğunu gelirini artırmak için kullanarak” geçmiş zararlarını telafi etmek amacıyla bu fiyat artışını haklı göstermesinin makul olmadığına dikkat çekti.

Bir hafta önce CNMC, günlük elektrik piyasasındaki tekliflerine göre, özellikle teknik kısıtlamalar pazarında, elektrik üretimine yönelik ayarlama hizmetlerini aşırı ve farklı fiyatlarla sunduğu için Naturgy’ye 6 milyon euro ceza uygulayacağını açıklamıştı. Hiçbir gerekçe göstermeksizin, gelirlerini artırmak amacıyla.


tazminatlar



Ayrıca, maliyet aşımlarının telafisi amacıyla, tazminatın bir kısmı ile enerji elde etme maliyetlerinin düşürülmesi nedeniyle oluşan zararın telafisi için şirketin sistem operatörünün yerleşimlerine 35,5 milyon tutarında telafi edici katkı yapması gerekiyordu. . Bu miktar, davanın sürdüğü aylara eşit sayıda, yani toplam 22 ay içinde talepler arasında dağıtılacaktır.

Yaptırıma itiraz eden şirket, tesisin “tekliflerini tutarlı bir şekilde (ve sadece analiz edilen dönemde değil) kısıtlamalar altında formüle ettiğini ve toplam maliyetlerini en iyi ve kusurlu tahmine dayanarak makul bir şekilde telafi etmeye (başaramadıysa) çabaladığını savundu. Her zaman rekabet koşullarının
 
Üst