Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Seat, bir pil montaj tesisine 300 milyon yatırım yapacak

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
17 Temmuz 2023 Pazartesi, 13:04

| 16:40 güncellendi


Yorum








olman gerek kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • twitter






  • LinkedIn






  • Telgraf

Seat başkanı Wayne Griffits Pazartesi günü yaptığı açıklamada, şirketin Martorell’de (Barselona) bir pil hücresi montaj fabrikasının inşasına 300 milyon avroluk yatırım yapacağını duyurdu.

Proje, elektrikli ve bağlantılı araç (VEC) için ekonomik iyileşme ve dönüşüm (Perte) için stratejik proje için yeni Hükümet çağrısıyla aynı zamana denk gelecek şekilde sunuldu.


Griffiths, yeni tesislerin “PowerCo’nun Sagunto (Valencia) gigafactory’de üreteceği hücreleri bir araya getireceğini” ve 400 doğrudan ve 100 dolaylı istihdam yaratacağını açıkladı. “Bu, Cupra Raval da dahil olmak üzere Volkswagen Grubu elektrikli arabalarından bazılarını üreteceğimiz Atölye 10’a bağlanacak. Bu, süreçleri kolaylaştırmaya ve karbon ayak izini azaltmaya yardımcı olacak” diye ekledi.

64.000 metrekare alana sahip olacak tesisin inşaatına önümüzdeki haftalarda başlanması ve 2025 yılında tamamlanması planlanıyor.


%15 kesinti



Griffiths ayrıca bunların şirket için “temel tesisler” olduğunu ve bunların Martorell’de ikinci bir platforma sahip olma planlarına bir destek teşkil ettiğini açıkladı. Sektör için “önemli bir an” ile karşı karşıya olduğumuzu vurguladı ve hem Seat hem de Volkswagen Grubu’nun sürdürülebilir mobiliteye yatırım yaptığını hatırlattı. Aynı şekilde yönetici, İspanyol ve Avrupa kurumlarının “ikna edilmesi ve trene binmesi gerektiğini” ve kendi deyimiyle otomotiv sektörüne yatırım yapılmasını sağlayacak yasal çerçevenin oluşturulmasını savundu.

Dönüşümü hızlandırmak için kamu-özel işbirliği şarttır ve İspanya’da bazı adımlar doğru yönde atılmıştır.” şarj altyapısını genişletmek için daha fazla yatırım eşlik etmelidir.






Yorum





hata bildir
 
Üst