Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Seks yapmak uykuya daha süratli dalmanıza yardımcı oluyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Kötü uyku alışkanlıkları yahut uyku kalitesinin günlük hayatı büyük ölçüde etkilediği biliniyor. Yapılan bir araştırma ise seks ve mastürbasyonun uykuyu direkt etkilediği gösterdi.

Seks yapmak, bir kişinin genel sıhhati ve iyiliği için biroldukça yarara sahip. Kan basıncını düşürmek, benlik hürmetini geliştirmek, ağrıyı azaltmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek üzere birfazlaca istikametten artıları bulunur.

Ancak cinsellik, bir kişinin uykusunu tesirler mi ve kalp sıhhati için bâtın faydaları olabilir mi? Uyku Vakfı tarafınca yapılan bir çalışmada, yanıtın evet olduğu ortaya çıktı.


STRES DÜZEYİNİ DE DÜŞÜRÜYOR

Daily Star’da yer alan habere göre, Uyku Vakfı araştırma kararında, “Orgazmdan daha sonra beden oksitosin ve prolaktin üzere beğenilen ve rahatlatıcı hisler uyandırabilen hormonlar salgılar.”

“Seks bununla birlikte gerilimle bağlı kortizol hormonu düzeylerini de azaltır.”

“Çalışmalar, bu hormonal değişikliklerin uyuşukluğa niye olabileceğini ve uykuya dalmayı kolaylaştırdığını gösteriyor. Aynı tesir mastürbasyonda da görülür” tabirleri yer aldı.

Okumaya devam et...
 
Üst