Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Sendikalar Hükümetin memurların kısmi emekliliğine ilişkin önerisini olumlu değerlendiriyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
28 Mayıs 2024 Salı, 20:37.

| 20:51'de güncellendi.





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X






  • LinkedIn






  • Telgraf

CCOO ve UGT Kamu Hizmetleri kamu alanı, memurlar için kısmi emekliliği uygulamaya yönelik Kamu Hizmeti teklifinin, çalışan personele benzer şartlara sahip memurlar için kısmi emekliliğin uygulanabilmesi yönündeki tarihsel talebiyle uyumlu olduğunu değerlendirdi.

Sendikalar yaptıkları ortak açıklamada, Hükümet'in, 21. Yüzyıl Yönetimi Çerçeve Anlaşması'nda öngörülen bu konuyu, sosyal Güvenlik sosyal diyalog masasında yürütülen müzakerelere halel getirmeksizin tamamlamaya mutlak olarak hazır olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Aynı şekilde, Kamu Yönetimi ve kamu sektörü personelinin 2024 maaş artışını bu Haziran ayından itibaren geçerli hale getirmesinin Hükümetin mutlak bir önceliği olması gerektiğinde ısrar ettiler.

Aynı şekilde, Hükümet'e, özellikle AGE ve dış hizmet alanında Çerçeve Anlaşması'nda öngörülen diğer hususları tamamlaması yönünde çağrıda bulunmuşlardır.


Bu Salı Hükümet, kamu çalışanları için esnek emekliliği teşvik edecek önlemleri ele almak üzere toplantılara başladı, böylece bu kişilerin çalışma hayatından özel sektörde çalışanlara yönelik sosyal kurumlarla mutabakata varılanlara benzer emeklilik olanaklarına sahip olmaları sağlanacak.

Dijital Dönüşüm ve Kamu Hizmeti Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre bu toplantı, 21. Yüzyıl Yönetimi Anlaşması çerçevesinde kamu çalışanlarına yönelik esnek emeklilik konusunu hedefleyen çalışma grubunun düzenlediği ilk toplantı oldu.

José Luis Escrivá başkanlığındaki Bakanlığın ilk yaklaşımı, hem bu diyalog sürecinde ele alınacak emeklilik yöntemlerini hem de bunu gerçekleştirmek için gerekli olan düzenleyici tedbirleri kapsıyor.





Yorum





Hata bildir
 
Üst