Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Sessiz kalp krizi

Leila

Global Mod
Global Mod
Kalp damarlarının tıkanması ile ortaya çıkan kalp krizi toplumumuzdaki en değerli mevt niçinlerinden birisidir. Bilhassa tansiyon, şeker hastalığı, kolesterol yükselmesi olanlar, sigara kullananlar ve obezite hastalarında epey daha fazla görülmektedir. Tıkanma kararı kalbin o bölgesine kan gitmemekte ve kalp adalesi kangrene gidip yok olmaktadır. Çabucak pek epey hastada önemli ve hayli rahatsız edici bir göğüs ağrısına niye olmaktadır, bu ağrı ile birlikte kimi vakit bulantı hissi, kusma ve çok terleme de olabilmektedir. Kimi beşerler ağrı hissini nefes darlığı yada göğüste rahatsızlık hissi formunda yorumlamaktadır. bir daha kimi hastalar bu şikayetleri kalp krizine yormaz, kas ağrısı üzere kıymetlendirir ve krizi meskende geçirebilir, lakin bu durum sessiz kalp krizi değildir.

Özellikle şeker hastaları ve bayanlarda ağrı, huzursuzluk, darlık, bulantı ve terleme de dahil hiç bir şikayet olmadan kalp krizi görülebilmekte, hasta ondan sonrasında rastlantısal olarak çekilen bir EKG’ de Siz kalp krizi geçirmişsiniz! cümlesi ile karşılaşmaktadır. Bu hastalarımıza yapılan ekokardiyografi ile de kalp krizi tespit edilmekte ve daha sonra kalp damar anjiyografisi yapılarak tıkanan damar tespit edilmektedir. Baş dönmesi, bayılacak üzere olma, sırt ve omuz ağrıları, nefes darlığı ve nefes alamama, karın ve göğüsün alt yarında rahatsızlık hissi, mide bulantısı ve midede yanma üzere şikayetler acil servise başvuran şeker hastaları ve hiç bir risk faktörü olmayan bayan hastalar ruhsaldır bu yada senin bir şeyin yok denilerek konuta gönderilmesi bu sessiz kalp krizlerini atlanmasına niye olabilir.

Okumaya devam et...
 
Üst