Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Shein, Wall Street yerine Londra Menkul Kıymetler Borsası'na kote olmayı düşünüyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Çin'in moda, güzellik ve yaşam tarzı ürünleri pazarı Shein, ABD'de listelenmenin önündeki engeller nedeniyle New York yerine Londra borsasına geçmek için halka arzını değiştirme olasılığını değerlendiriyor.

Bu anlamda Bloomberg'in danıştığı kaynaklar, Çin'de kurulan ancak şu anda Singapur'da bulunan Shein'in, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) bu olasılığı göz önünde bulundurarak Londra seçeneğini keşfetmenin ilk aşamalarında olacağına dikkat çekti. Devletler halka arzını onaylamıyor.


Ancak Shein hâlâ tercih ettiği seçenek olan Amerika Birleşik Devletleri'ndeki listeye alınma başvurusu üzerinde çalışıyor olacaktı.

Kaynaklar, tekstil zincirinin Londra'ya veya başka bir yere taşınmaya karar vermesi halinde Çinli düzenleyicilere yeni bir yurt dışı listeleme başvurusu yapması gerekeceğini belirterek, Hong Kong veya Singapur dahil diğer yerlerin de değerlendirilebileceğini ekledi.


CNBC ağına göre Shein, geçen yılın sonunda 2024 yılı boyunca gerçekleşebilecek bir ilk halka arz yoluyla ABD'de listelenmek üzere gizli bir başvuruda bulunmuş olacaktı.

Gizli bir dosyalama, şirketlerin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile iletişim kurmasına ve kamu incelemesi olmadan dosyalamada gerekli düzenlemeleri yapmasına olanak tanır.

Bu şekilde, halka arz izahnamesi ancak şirket borsaya geçiş yapmaya hazır olduğunda, SEC ile yapılan iletişimler ve belgelerde yapılacak herhangi bir düzenleme de yayınlandığında kamuya açıklanacak.

İşlem nihayet gerçekleştirilirse, bu, Didi'nin 2021'de New York Borsası'nda gerçekleşen ve değeri 68 milyar dolardan (62.735 milyon euro) fazla olan Wall Street'teki ilk çıkışından bu yana bir Çinli şirket için en büyük işlem olacak.
 
Üst