Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Sıhhatte gelinen nokta: Ayda en çok üç randevu

Leila

Global Mod
Global Mod
Aylardır ameliyat ve muayene randevusu alamayan vatandaşa bir de muayene kısıtlaması getirildi. Merkezi Tabip Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu almaya çalışanları “Bilgi, 30 günde en çok 3 randevu alabilirsiniz” bildirisi karşılıyor. Vatandaşlar, “Hani sıhhatte çağ atlamıştık, ihtilal yapmıştık? Hastalanmamıza bile kısıtlama getirildi” diye reaksiyon gösterdi.

Sağlık Bakanlığı’nın daima lisana getirdiği ‘Sağlıkta Reformu’nda yeni bir etaba gelindi. Kronik hastalığı olan ve takip edilmesi gereken, engelli ve kanser hastaları dahil, ayda 3 seferden fazla randevu verilmeyecek.

Sağlık Bakanlığına bağlı tüm sıhhat kurum ve kuruluşlarında, kamu üniversitelerinin hastanelerinde muayene ve ameliyat randevusu alamayan yahut fazlaca ileri tarihlere alabilen vatandaşlara, yeni uygulama ile randevu sınırlaması getirildi.

MHRS üzerinden randevu almak isteyen vatandaşlar “30 günde en çok 3 randevu alabilirsiniz” iletisi karşılamaya başladı. İletisi okuyan vatandaşlar, “Hani sıhhatte çağ atlamıştık, ihtilal yapmıştık? Hastalanmamıza bile kısıtlama getirildi” diye reaksiyon gösterdi.


“VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRDİ”

Konuyla ilgili konuşan Tabip Ergün Demir, “Vatandaşlar kimi ilaçlara ulaşamıyor. Biroldukca kamu hastanesinde tıbbi gereç eksiliği niçiniyle ameliyatlar yapılamıyor. Hastalar biroldukca branşta ve yan kolda muayene ve ameliyat randevusu alamıyor.

Parası olanlar yahut borç para bulabilenler muayene ve ameliyat olabilmek için özel sıhhat kuruluşlarına yöneliyor. İştirak hissesi, özel bölümde denetimsiz ek fiyat ve ilaçta fark fiyatı üzere uygulamalar da vatandaşı canından bezdirdi” dedi.

“KRONİK HASTALIĞI OLANLAR NE YAPACAK?”

Yeni uygulamada kronik hastalığı olan ve takip edilmesi gereken hastalar, engelli ve kanser hastaları olumsuz bir tablo beklediğine de işaret eden Demir, “Yaşadıklarımız, sıhhatte dönüşüm programına bağlı olarak sıhhat hizmetinin tüketim objesine dönüşmesi ve kışkırtılarak artmış olan sıhhat hizmeti talebinin kararıdur.

AKP iktidarının sağlık alanında oluşturduğu tahribat hem sıhhat çalışanları birebir vakitte halk tarafınca giderek daha ağır olarak hissedilmektedir. Bu tahribata artık bir son verilmeli, sıhhatte piyasacı yaklaşımdan vazgeçilmeli. Sıhhatte eşitsizlikler artarken, tıbbi hizmetlere erişimin yurttaşların büyük bir çoğunluğu için giderek daha da zorlaştığı bir surece yanlışsız süratle ilerliyoruz” sözlerini kullandı.

Okumaya devam et...
 
Üst