Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Şirketler krizden önceki marjlarını geri kazanıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
İspanya'da iş dünyasının gelişimi, iki ciddi ekonomik krizin yaşandığı dört yılın ardından yavaş yavaş normale dönüyor: tarihi bir 'şok'a neden olan pandemi; ve Ukrayna'daki savaştan kaynaklanan enflasyon nedeniyle ortaya çıkan. İş Marjları Gözlemevi'nin en son güncellenen verilerine göre, her iki dönemin en derin etkisi aşıldıktan sonra şirketlerin marjları (yaptıkları her satıştan aldıkları net tutar) 2023'ün üçüncü çeyreğinde iyileşmeye devam etti. Ekonomi Bakanlığı, İspanya Bankası ve Vergi Dairesi tarafından bir yıldan fazla bir süre önce başlattıkları bir girişimle yayınlandı.


Bu toparlanma, enerji fiyatlarının gelişimi ve hammadde maliyetlerinin (elektrik ve gaz kontrol altında tutuluyor ve yakıt fiyatları düşmeye devam ediyor) olumlu bir şekilde etkilenmiş ve bu da bir bütün olarak ekonominin satış marjlarını (enerji sektörleri hariç) desteklemiştir. pandemi öncesi seviyeleri aşarak zemini toparlamak.

Her ne kadar bu bariz iş keyfi mahalleden geçse de. Örneğin, tarım-gıda zincirinin satış marjları, tarım-gıda endüstrisi ve tarımın etkisiyle artmaya devam etti. Tarımda, sektörün doğasıyla bağlantılı olarak yüksek dalgalanmalar mevcut ve iki çeyrekte güçlü artışlar yaşandı. Tarım-gıda sektörünün satışları ise enerji krizinin ardından normalleşme yoluna devam ediyor ve üst üste üçüncü çeyrekte de artıyor, ancak yine de salgın öncesi seviyelerin altında kalacak. Öte yandan gıda ticaretindeki satış marjları, enerji krizi sırasında yaşanan daralmaları tersine çeviremese de iki çeyrekte zincirleme düşüş yaşadı.

Sektörde 2022 sonundan bu yana marjların gelişimi hammadde fiyatlarındaki düşüşle yakından bağlantılı. Bu durum, üçüncü çeyrekte satış marjının enerji krizi öncesi seviyelerin üzerine çıkmasına katkıda bulunabilirdi. İyileşme ulaştırma ve sermaye malları gibi belirli alt sektörlerde yoğunlaşıyor.


Enerji ve gıda sektörleri dışındaki diğer hizmetlerde ise marjlar yıl genelinde artış eğilimi göstermiştir.

Enerji sektörüyle ilgili olarak, satış marjları heterojen bir gelişim göstererek, üçüncü çeyrekte yakıtların rafine edilmesi ve toptan ticareti durumunda toparlanırken, elektrik ve gaz tedariğinde istikrara kavuşacaktı.

Rafinaj alt sektöründe satış kazançları, 2022 yılının ikinci çeyreğinde yaşanan sert düşüşlerin ardından 2023 yılının üçüncü çeyreğinde toparlanma gösterdi. Öte yandan, gaz ve elektrik arzında üçüncü çeyrekte istikrara kavuşacaktı. .
 
Üst