Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Sosyal elektrik ikramiyesi bir yıl daha geçerli olacak

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
25 Haziran 2024 Salı, 14:03.

| 14:23'te güncellendi.





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X (eski adıyla Twitter)






  • LinkedIn






  • Telgraf






  • İş Parçacığı

Hükümet, Ukrayna'daki savaştan bu yana ailelerin cebini bu kadar etkileyen elektrik artışlarını hafifletmek için yürürlükte olan bazı önlemlerin genişletilmesine karar verdi. Hem sosyal elektrik ikramiyesindeki indirimler hem de düzenlenmiş topluluk tarifesi, yeni özelliklere sahip olmasına rağmen yürürlükte kalacaktır. İlk durumda, 1,5 milyon hanenin yararlandığı yardım Haziran 2025'e kadar on iki ay daha aktif kalacak. Ve sakinlerin resmi tarifeyle sözleşme yapma ihtimali olması durumunda bunu diledikleri zaman yapabilecekler, çünkü onun kalıcı karakteri tesis edilmiştir.

Enerji kalkanı, elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki artışın evleri etkilemesi nedeniyle Yürütme'nin en çok başını ağrıtan konulardan biri oldu. Şimdi, çok daha düşük maliyetlerle Hükümet, sosyal elektrik ikramiyesi gibi yürürlükteki önlemlerin çoğunu genişletmeye karar verdi; elektrik tüketiminde önceki %40'a kıyasla %80'e varan indirim. krizden önce kuvvet.

Spesifik olarak, bu önlemle ilgili indirimler Haziran 2025'e kadar uzatıldı. Maliye Bakanı María Jesús Montero'nun yılın o döneminde elektrik tüketiminin daha yüksek olduğunun farkında olduğu gibi, önümüzdeki kışı geride bırakan bir yıl daha var. Sosyal bonus çeşitli indirim türlerine olanak tanır: korunmasız tüketiciler için %65 indirim (daha önce %25'ti); veya ciddi derecede hassas durumdaki haneler için %80. Aynı zamanda sosyal dışlanma riski altında olan bir tüketiciyseniz, faturanın en az %50'sini ödeyen bir bölgesel veya yerel idarenin sosyal hizmetleri tarafından bakıldığı için elektrik faturası ödemek zorunda kalmayacaksınız ve Geçici olarak ödeme yapamama durumunda elektrik kesintisi yapılamaz.

Şu anda yaklaşık 1,5 milyon evde sosyal elektrik ikramiyesi var. Bunu elde etmek için gelir şartlarını karşılamak gerekmesine rağmen; PVPC tarafından düzenlenen oran ile sözleşme yapmış olanlar; ve her şeyden önemlisi elektrik şirketinden talep edin. İşte bu noktada pek çok aile, sektörün son yıllarda uyardığı gibi bu prosedürlerden habersiz olması ve ikramiye alamaması nedeniyle bocalıyor.


Ayrıca Bakanlar Kurulu, korunmasız tüketicilere yönelik su ve enerji temini garantisinin 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatılmasına karar verdi. Yani ödeme yapmasalar dahi kesilemezler.

Öte yandan Hükümet, komşu toplulukların doğal gaz için Son Kaynak Oranı (TUR) sözleşmesi yapma olanağının “belirsiz niteliğini” tesis etmeye karar vermiştir. Serbest piyasa sözleşmelerine göre fiyatları sınırlı olan ve bu tip konutlarda 2022 ve 2023 sonbaharındaki fiyat patlamasını hafifleten, düzenlenmiş orandır.

Dolayısıyla, uygulamaya konulduğunda (iki yıl öncesine kadar mahalle toplulukları için değil, bireysel evler için özel bir fiyattı), talep yoğunluğu nedeniyle çökme durumu öyle oldu ki, Rekabet Komisyonu zorluklar hakkında bilgi veren bir dosya açtı. ve İspanyol tüketicilerin gaz sözleşmelerini serbest piyasadan düzenlenmiş orana değiştirirken karşılaştıkları gecikmeler. Artık bu sorunu yaşamayacaklar çünkü istedikleri zaman, zaman sınırlaması olmadan kiralayabilecekler.


Sanayi ve elektrikli arabalar



Endüstriyel konularda, elektro-yoğun endüstrinin rekabet gücünü destekleyen mekanizma, enerji maliyetlerini dengeleyecek şekilde genişletildi. Elektrik tüketimi yüksek olan bu şirketlerin ödedikleri ücretlerdeki (faturalarının sabit kısmı) yüzde 80'lik indirim korunuyor. Ayrıca Sanayi ve Turizm Bakanlığı, 2023 yılında oluşan maliyetlerin 300 milyon euro tutarında dolaylı sera gazı emisyonlarının maliyetini telafi edecek mekanizma için 2024 çağrısını yapacak.

Ayrıca Hükümet, Moves III elektrikli otomobillerin satın alınmasına yönelik yardım planını 31 Aralık'a kadar uzatma kararı aldı. Bu tür yardımlara şu ana kadar 1,5 milyar euro tahsis edildi.





Yorum





Hata bildir
 
Üst