Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Spotify, Booking veya Glovo ‘Google vergisine’ karşı isyan ediyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Büyük teknoloji şirketleri, şu anda sektörün “faydalarını değil, brüt gelirini” vergilendiren ve “Google vergisi” olarak bilinen belirli dijital hizmetler (IDSD) üzerindeki vergiye karşı seslerini bir kez daha yükseltiyor ve bunu da eleştiriyor. Kârlılığı ne olursa olsun tüm şirketlere aynı çuvala girmeyin.


Euro bölgesinin maliye bakanlarının her birine gönderdikleri ortak bir mektupta – İspanya örneğinde, mektup María Jesús Montero başkanlığındaki Hazine departmanına gönderilmiştir – bu şirketler, mali açıdan maruz kaldıkları “orantısız etki” konusunda uyarıda bulunuyor. bölge. Sistemin, “gelir halihazırda aynı veya başka yargı bölgelerinde Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi (KDV) ve/veya diğer tek taraflı vergi önlemlerine tabi olduğunda” “eşitsiz koşullara” ve çifte vergilendirmeye yol açtığını iddia etmektedirler.

İmzalayan on beş taraf -Spotify, Booking, Glovo, Just Eat, adevinta, AirHelp, Allegro, Catawiki, Criteo, Delivery Hero, Schibsted, Trustpilot, Vinted, Wolt ve Zalando- işlerinin uğradığı zararın daha önce başka vesilelerle uyardı. verginin etkisini azaltmak için tüketiciler için fiyatlarda bir artışa çevrilebilir. Ve şimdi bir adım daha ileri giderek, durumun diğer ülkeler tarafından misillemeye ve daha fazla keyfiliğe yol açabilecek “ticaret gerilimlerine yol açtığını” garanti ederek.

Buna karşılık, bu tür vergilerin “çoğalma riski taşıdığını” ve şirketler için bu zararlı etkileri çoğalttığını, özellikle şu anda müzakere edilmekte olan sözde ‘Birinci Sütun’ üzerinde bir uzlaşmaya varılamaması durumunda, kınıyorlar. Gelecekteki bir küresel vergi reformu için İşbirliği ve Ekonomik Kalkınma Örgütü (OECD). Bu ilk sütunla, büyük şirketlerin kar elde ettikleri ülkelerdeki faaliyetleri, mali varlıkları olmasa bile vergilendirilecek.

Kuruluşun kendisinin 2020’de yayınladığı tahminlere göre, teknoloji şirketleri üzerindeki bu küresel vergi her yıl yaklaşık 100.000 milyon dolar (mevcut döviz kuruyla yaklaşık 91.160 milyon avro) toplayabilecek.

Şimdi sektör, küresel bir anlaşma kapsamında bu ‘Birinci Sütun’ uygulanana kadar hükümetlerin sektörden başka yollarla para toplamayı bırakmasını istiyor.
 
Üst