Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Supreme, otelcilerin covid kapanışları nedeniyle vergileri düşürmesine izin veriyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Yüksek Mahkeme Salı günü bir karar yayınlayarak, koronavirüs sağlık krizinden kaynaklanan alarm durumu nedeniyle kapılarını kapatmak zorunda kalan restoran sahiplerinin Ekonomik Faaliyetler Vergisinde (IAE) indirimden yararlanabileceğini ilan etti.


Tüm otel ve restoran işletmelerini ilgilendiren karara göre, belediyelerin talep ettiği bu oran, işletmenin bu tamamen durmasına maruz kaldıkları süre ile orantılı olarak düşürülecek. Metin, toplam kapatmanın alarm durumunu onaylayan kararname tarafından emredildiğini, ancak tek başına faaliyetin olmadığını belirlemediğini belirtir. Bu nedenle Yargıtay, kotanın orantılı kısmının şirketin faaliyetini durdurduğu zamana göre azaltılması anlamına gelen endüstriyel durdurma rejiminin uygulanması gerektiği görüşündedir.

Ayrıca karar, işadamlarının özellikle işyerlerinin durdurulmasını veya kapatılmasını kanıtlamamaları ve bu durumu İdareye bildirmemeleri gerektiğine işaret ediyor, çünkü her ikisi de doğrudan sağlık krizinin bir sonucu olarak kendilerini zorunlu kılan yasadan kaynaklanıyor.

Bu sektördeki işadamlarına fazladan alınan vergi ücretlerinin iadelerinin nasıl gerçekleştirileceğini öğrenmek için henüz erken ve Vergi Dairesi’nden IAE’nin bir belediye vergisi olduğunu ve uygulayanın belediyeler olacağını hatırlıyorlar. bu prosedürler

Alarm durumu sırasında İspanya’daki tüm perakende satış yerleri kapatıldı ve işçiler atıl hale geldi. Bazı işletmeler, satıcılar ve müşteriler arasındaki fiziksel teması ortadan kaldırarak izin verilen internet satışlarına devam etme kararı aldı ve bu, tamamen kapalı olan aylarda birçok şirketin hesaplarını iyileştirdi. İşçiler, saat ve kapasite kısıtlamalarına rağmen daha iyi sağlık durumu bazı işletmelerin açılmasına izin verdiği için zamanla kademeli olarak ayrıldıkları ERTE mekanizması aracılığıyla maaşlarını topladılar.
 
Üst