Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Supreme, Vodafone’u destekliyor ve Ono’yu KDV dolandırıcılığı nedeniyle kınadı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Yargıtay Hukuk Dairesi Perşembe günü Vodafone’un tezini destekledi ve Ono’nun üç önemli eski yöneticisinin KDV dolandırıcılığı davasından aldığı cezayı onayladı. Eski başkan José María Castellano, eski CEO Rosalía Portela ve eski finans direktörü Carlos Sagasta, Vergi Dairesi tarafından dolandırıcılık planından haberdar olmalarına rağmen, bu alanda kontrolleri kabul etmedikleri için ihmalkar davranmaktan kesin olarak cezalandırıldılar. uluslararası yeniden satış veya söz konusu dolandırıcılığa karışan sağlayıcılarla olan ilişki sona ermemiştir.


Bu nedenle, Hazine’nin şirkete 2014 yılında birkaç yıldır vergi beyan etmemesi nedeniyle verdiği cezanın bir kısmını ödemek için Vodafone’a -hala açıklanmayan- bir milyon dolarlık tazminat ödemek zorunda kalacaklar. Miktarı henüz belirlenmese de Vodafone davayı açtığında zararı 140 milyon avrodan fazla olarak tahmin etmişti.

Olaylar yaklaşık on yıl önce, Vodafone’un Ono’yu 7.200 milyon avroya satın alması ve Hazine’nin uluslararası aramalar için trafik yeniden satışı işi için 2011 ile 2014 yılları arasında KDV anlaşmasında kablo şirketi tarafından ödenmeyen ücretler için bir sahtekarlığı ortaya çıkarmasıyla meydana geldi. Denetim, Vodafone’un karşı karşıya kaldığı 72,5 milyon Euro’luk bir ceza (artı 256.000 Euro’luk ek maliyet) ile sonuçlandı.

Operatör daha sonra Ono’nun liderliğini kınadı ve şimdi Yüksek Mahkeme, para cezasını hesaba katmak için nihai hesaplamayı iki ay azaltmasına rağmen, İl Mahkemesinin önceki kararını genel terimlerle destekliyor. 30 Nisan 2014 ile aynı yılın 31 Ağustos 2014 tarihleri arasındaki dönemde meydana gelen zarar için ödenecek nihai tutarın yakın zamanda ödenmesi gerekmektedir.


Uluslararası aramaları yeniden satma



Vergi Dairesi, Ono’nun bir yan kuruluşu olan CableEuropa’nın bir çalışanına 4 Şubat 2014 tarihinde dolandırıcılık belirtileri hakkında bilgi verdi. Aynı gün çalışan, bir KDV karuseli dolandırıcılığının nasıl çalıştığını amirlerine bildirdi. Yüksek Mahkeme’ye göre postada, “müfettişlerin kendisine sağladığı ilgili tedarikçilerin isimlerini vererek daha fazlasının olabileceğini belirtti.” Dolandırıcılık, uluslararası aramaların yeniden satılmasıyla ilgilidir.

Bu nedenle Yargıtay, sorumluluğun Vergi Dairesi’nin eski yöneticilerle doğrudan görüştüğü ve soruşturulan tedarikçilerle iş kolunu açıkça kesmelerinin istendiği 30 Nisan 2014 tarihinde başladığı kanaatindedir. söz konusu gerekliliği göz ardı etmek.
 
Üst