Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Suya Alerjisi Olduğu İçin Terlediğinde yahut Duş Aldığında Cildi Akaryakıt Dökülmüş Üzere Yanan Genç Kızın Dramı

Leila

Global Mod
Global Mod
Daha evvel ‘su alerjisi’ diye bir şey duymuş muydunuz? Amerikalı genç bir kızın suya alerjisi olduğu keşfedildi. 14 yaşındaki kız, ağladığında, terlediğinde yahut suya her temas ettiğinde cildi kızarım yanmaya başlıyor. Ayrıntılara buyurun.


Kaynak: https://nypost.com/2022/09/20/i-have-…

14 yaşındaki Missouri’li bir genç kız, çok az görülen bir alerjiden muzdarip olduğunu deklare etti.


Sadie Tessmer, kendisine dört ay evvel kişinin cildinde suya maruz kaldığında kırmızı, kaşıntılı kurdeşenlere niye olan ‘akuajenik ürtiker’ teşhisi konduğunu söylemiş oldu.


“Duş aldığımda, ellerimi yıkadığımda, ağladığımda yahut terlediğimde cildime akaryakıt dökülüp ateşe verilmiş üzere hissediyorum.”


‘kimi vakit canım o kadar epeyce yanıyor ki dayanamayıp ağlamaya başlıyorum. Lakin ağladıkça durum daha da kötüleşiyor zira kendi gözyaşlarıma da alerjim var. Anafilaktik şoka girmek istemediğim için yüzüme yahut boynuma su değmemeye çalışıyorum.’


Durum birinci vakit içinderda Tessmer bir gün duştan çıktıktan daha sonra fark edildi.


Kızının fazlaca sıcak suda yıkandığını ve o yüzden kızardığını var iseyan annesi, onun yıkanmaya alerjisi olması gerektiğini söyleyerek latife yaptı. Tessmer, 2021’in ortalarında suya makus reaksiyon vermeye başladığını ve hakikat bir teşhis konmasının neredeyse tam bir yıl sürdüğünü belirtti. Birinin suya alerjisi olabileceğinin “gerçek görünmediğini” söylemiş oldu. Nadir durumun dünyada yaklaşık 50 ila 100 kişiyi etkilediği söyleniyor.

“Birisi bana suya alerjisi olduğunu söyleseydi, palavra dediğini düşünürdüm.’


“kimi vakit biri bedenime akaryakıt döküyor ve beni ateşe veriyor üzere hissediyorum ve inanılmaz derecede kaşınıyorum.”


Tessmer, hastalığın ruh sıhhati ve arkadaşları üzerinde derin bir tesiri olduğunu söylemiş oldu.

“yaşamımda yapabileceğim şeyler, mesleğim ve hatta okul üzere şeyler konusunda telaşlıydım. Bu yüzden birkaç aydır depresyondaydım ve beşerler bana kıyıya gitmek isteyip istemediğimi sorduğunda hakikaten üzülüyorum. yaşamımın bittiğini düşünüp duruyorum. hayatım boyunca asker olmak istedim ve artık bunu yapamayacağımı öğrendim. Zira terleyeceğim için idman yapamayacağım.’


Hastalığın tesirini en aza indirmek için Tessmer’in annesi, fizikî aktivite yoluyla terlemesini önlemek için kızına konutta eğitim aldırıyor.


Annesi Amber ise kızının durumu hakkında şöyleki diyor:

“Yapabileceğiniz hiç bir şey olmadığını bilmek bir ebeveyn olarak yürek parçalayıcı” dedi. Duştan kıpkırmızı ve ağlayarak çıkıyor. Lakin ağlamaması lazım zira canı daha epeyce yanacak. Sadece, istediği her şeyi yaparak dolu bir hayat yaşayabileceğinden emin olmak için bu hususta daha fazla araştırma yapılmasını umuyorum.’

Okumaya devam et...
 
Üst