Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Tabip maaşlarının güzelleştirilmesiyle ilgili Bakan Koca’dan açıklama

Leila

Global Mod
Global Mod
Sıhhat Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “Hekim, sıhhat çalışanı, kasıtlı davranmadığı sürece, uyguladığı tedaviden doğacak sorunlar sebebiyle artık tazminat ödemeyecek” dedi. Doktorların maaşlarının güzelleştirilmesiyle ilgili ise Koca, “Bu ülkenin doktoruna, harçlık, ‘liracık’ değil; geçim derdi duymayacağı maaşın verilmesi için elimden geleni yaptığımı bilmenizi isterim” sözlerini kullandı.

Sıhhat Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileriyle buluşmasında sıhhatte şiddet ve malpraktis meseleler ve tabiplerin maaşlarının azlığına dikkat çekti. Bakan Koca, parti programının akabinde Adıyaman Ünivesitesine geldi. Burada Rektör Prof. Dr. Mehmet Turgut’u makamında ziyaret ederek, üniversite hakkında bilgiler alan Bakan Koca, sonrasındasında tıp fakültesi öğrencileriyle buluştu.

“YARGIYI YARGILAMAYIN”
Tıp fakültesi buluşmalarında şiddet ve malpraktis konusunun birinci sırada yer aldığını belirten Bakan Koca, kimi sendikal yapıların ve hekimlerin yargıyı yargılamaya kalkıştığını söylemiş oldu. Bakan Koca şöyleki konuştu:

* Mevcut kaidelerde, şiddet kabahatlerinin failleri içinde tutuklu yargılananlar yüksek bir oran teşkil etmiyor. Bu fazlaca haklı bir şikayet hususumuz. Zira adalet talebimiz var. Tüm sıkıntılarımızın üstesinden gelecek gücün de ileri bir adalet olduğunu biliyoruz. Ancak mevcut duruma bakarak, birtakım sendikal yapıların hatta hocaların yaptığı üzere, yargıyı yargılamayın. Hâkim ve savcı, önündeki kanunla hareket eder.

* İşte, biroldukca şiddet olayında tutukluluğu mümkün ve gerekli kılacak yasal düzenleme şu anda yapılıyor. Bilin ki problem, inisiyatif sorunu, kanı sıkıntısı değildir. Kanun sıkıntısıdır. Kanunla ve sıhhat sisteminin rehabilitasyonuyla şiddeti, mesleksel risk olmaktan çıkaracağız. Malpraktis kabusuna yakında son vereceğiz.

* Sizlere abi yahut abla diyecek olan genç tabipler birebir kurallardan geçmeyecek. Sizler ise tahminen yalnızca bunların korkusunu hayatış olacaksınız. Sıhhat çalışanlarımızın yaşadığı çeşitten devasa sıkıntıların monologlarla çözüldüğünü hiç duymadım. Monolog değil, diyalog ihtiyacındayız.


“İTİBAR KIYASLANAMAZ”

“Temel sıkıntılarımız 5 başlık altında toplanıyor: Mesleğin saygınlık kaybı, şiddet, malpraktis, fiyat başta olmak üzere özlük hakları ve çalışma ortamı kaynaklı aksilikler.” diyen Bakan Koca, kelamlarına şöyleki devam etti:

“Hekimlerin haklarının emekçi telaffuzuyla kazanılamayacağını görürüz. bu biçimde bakarsak, hakim ve savcıları rakibimiz değil, refikimiz biliriz. Kimi arkadaşların hakim ve savcılara karşı geliştirdikleri kıyaslama lisanının bizlere verdiği ziyanı bilmiyorsunuz. Prestij kıyaslanmaz.”

“ATTIĞIMIZ ADIMLARI GÖRMÜYORSANIZ SİZLERDEN ŞİKAYETÇİYİM”

Sıhhatte şiddet konusunda atılan adımların farkında olmayan şahısların olduğunu vurgulayan Bakan Koca kelamlarını şöyleki sürdürdü:

* Sizlerden doğrusu biraz şikayetçiyim. Şiddet kabahatlerine karşı atılan adımların farkında olmayanlarınız var. Mecliste, Adalet Komitesinden geçen düzenlemenin manasını tam olarak biliyor muyuz? Taammüden yaralama kabahati Katalog Hataları içerisine alınıyor. Bu ne demektir? Taammüden yaralama cürmü, ceza yargılaması bakımından artık fazlaca daha ağır bir kabahat olacak. Hatanın, Katalog Kabahatleri içerisine alınması, tutukluluk için kâfi sebep haline gelecek.

* Malpraktis davalarıyla ilgili yasal düzenleme Adalet Kurulundan geçmiş durumda. Hazırlanan Malpraktis yasasının özü nedir? Tabip, sıhhat çalışanı, kasıtlı davranmadığı sürece, uyguladığı tedaviden doğacak sorunlar sebebiyle artık tazminat ödemeyecek. Malpraktis sorunu kökten çözülüyor.

“GEÇİM KORKUSU DUYMAYACAĞINIZ MAAŞ İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPIYORUM”

Tabiplerin maaşlarının güzelleştirilmesiyle ilgili ise Koca, “Bu ülkenin, intörnüne, pratisyen tabibine, asistan doktoruna, uzman doktoruna, harçlık, ‘liracık’ değil; geçim korkusu duymayacağı maaşın verilmesi için elimden geleni yaptığımı bilmenizi isterim” tabirlerini kullandı.

Okumaya devam et...
 
Üst