Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Tabipler, Bakan Bilgin’e SGK’daki yolsuzluk evrakını sordu

Leila

Global Mod
Global Mod
Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı’nın internet sitesinde yapılan duyuruda Toplumsal Güvenlik Kurumu’nu ziyana uğratan süreçler ile ilgili Kurum müfettişlerinin gerekli tespitleri yaptığı, ilgililer hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na hata duyurusunda bulunulduğunun duyurulduğunu hatırlatan tabipler, SGK’yı ziyana uğratan, kişi, kurum ve firmaların kamuoyuna açıklamasını istedi.

Bakan Vedat Bilgin’in 5 Kasım 2021’de TBMM Plan ve Bütçe Komitesindeki görüşmeler sırasında ifade ettiği “Yolsuzlukla ilgili tezlerin üzerine gittik. Neticelendiği vakitte kamuoyunun esasen bilgisine sunacağımdan tereddüttünüz olmasın” sözlerini hatırlatan Dr. Ergün Demir ile Dr. Güray Kılıç, Bakanlığın internet sitesinde 23 Ağustos 2022 tarihli duyuruda, kurumu ziyana uğratanlarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na hata duyurusunda bulunulduğunun duyurulduğunu belirterek, “SGK’yı uğratan, çalan, çırpan, yolsuzluk yapan, kamu kaynaklarına ziyan verenleri açıklamaya, usulsüzlük ve yolsuzluk dosyasının ayrıntılarını kamuoyuyla paylaşmaya davet ediyoruz” dedi.

“BAKAN YA DA ÜST SEVİYE YETKİLİ TEMASI VAR MI?”

CHP Ankara Milletvekili Murat Buyruk ve CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’nun hususla ilgili verdikleri soru önergelerinde ki sorulara da dikkat çeken hekimler, “Bu sorulara Bakan Vedat Alım çabucak hemen yanıt vermediği üzere Adliyede de kabahat duyurusu belgesinin sır üzere saklanmaya çalışıldığı gözlemleniyor. Milletvekillerinin sorularını bir kere de biz soruyoruz:

* Soruşturma kapsamında kamunun uğradığı zararın ölçüsü tam olarak ne kadardır?

* Soruşturma kapsamında kaç kişi hakkında süreç yapılmıştı? Bu bireylerin bakılırsavleri nedir ve bakılırsavlerine son verilmiş midir?

* Kamu kaynaklarına ziyan veren uygulamalara, usulsüzlüğe ve yolsuzluğa yol açan bu soruşturma dahilinde rastgele bir bakan ya da üst seviye yetkilinin ilişkisi kelam konusu mudur?

Okumaya devam et...
 
Üst