Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Tabiplerde artık de ‘sözleşme fesih korkusu’ başladı

Leila

Global Mod
Global Mod
ağlık Bakanlığının geçen yıl çıkardığı, doktorların “Ceza Yönetmeliği” ismini verdiği Aile Hekimliği Kontrat ve Ödeme Yönetmeliği ile konuşan Genel Sağlık-İş Genel Lideri Dr. Derya Uğur, birfazlaca vilayette kontrat yenileme vaktinde fesih kurullarına gönderilen tabipler olduğunu belirterek; “İki yıldır pandemide büyük özveri ile çaba eden arkadaşlarımıza bir de bu dehşetin yükü eklendi” dedi.

Aile Doktorlarının kontratlarının yenilenmesinde kuvvetlik çıkarılması, bakanlık yönetmeliği münasebet gösterilerek açılan soruşturmalar, Tekirdağ’da bir tabibin Covid-19 hastalarına telefon açmadığı için kontratının feshedilmesine hekimler, “Bizimle değil, pandemiyle uğraşın” yansısını gösterdi.

Fesih Komitelerinin yarışa girdiğini söyleyen Genel Sağlık-İş Genel Lideri Dr. Derya Uğur, yönetmelik ile tabiplerin çalışma koşullarının ağırlaştığını, fesih süreçlerinin ise kolaylaştırıldığını belirterek; “Aile Doktoru arkadaşlarımızın iş yükü artmasına karşın ödemeleri azalıyor. İş teminatı ortadan kalkıyor.

Bunun bir örneği Tekirdağ’da yaşandı. Bir aile doktorunun kontratı haksız niçinlerle fesih edildi. Yönetmelik ile aile hekimliğinin işleyiş ve özüne ziyan veriliyor. İçerik prestijiyle ‘cezalandırma yönetmeliği’ görünümünde olmaktan öteye gidemiyor” dedi.


Genel Sağlık-İş Genel Lideri Dr. Derya Uğur


DOKTORLAR BÜYÜK GERİLİM YAŞIYOR

Birfazlaca vilayette kontrat yenileme vaktinde fesih kurullarına gönderilen doktorlar olduğunu söyleyen Uğur, bu süreçte kontratlarının yenilenemeyeceği korkusu ile tabiplerin büyük gerilim yaşadığını, aslına bakarsanız iki yıldır pandemide büyük özveri ile çalışan tabiplerinin omuzlarına bir de bu endişenin yükünün eklendiğini kaydetti.

Uğur, yönetmeliğin geri çekilmesi için tekraren alanlara çıktıklarını, iş bırakma aksiyonu yaptıklarını belirterek, “Sesimizi bir daha duyan olmadı. Sesimizi duyurmak, Tekirdağ’da örneği görüldüğü üzere haksız hukuksuz uygulamalara göz yummamak için 14, 15 ve 16 Mart 2022 tarihlerinde iş bırakacağız. Evet sıhhat çalışanları geçinemiyor; fakat tek kaygısı geçim kederi değil” tabirlerini kullandı.

Okumaya devam et...
 
Üst