Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Taksiler ve VTC, filolarını sıfır emisyona doğru yeniliyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
VTC şirketleri, belediye meclislerinin giderek katılaşan çevre düzenlemeleri nedeniyle faaliyetlerini karbondan arındırmaya yönelik adımlar atıyor. Şehirlerdeki düşük emisyon bölgeleri (ZBE), araç filosunun yenilenmesini teşvik ettiği için kirliliği azaltıyor ancak Cabify araştırması, bunların trafik seviyelerini veya sıkışıklığı azaltmadığını ortaya koyuyor. Bu bölgelerdeki kirlilikteki tahmini azalma %5 ila %15 arasında değişmektedir, ancak bir bütün olarak şehrin etkisi çok daha küçüktür; bu nedenle çalışma, ZBE'lerin daha sürdürülebilir bir şehir hedefine katkıda bulunacak diğer önlemlerle tamamlanmasını önermektedir. hareketlilik.


Bu nedenle, İspanyol Cabify gibi VTC şirketleri, Sıfır etiketli otomobillerle (elektrikli, hidrojen ve şarjlı hibritler) kat edilen kilometreyi üçe (%210 daha fazla) katlayarak bu konuda bahse giriyor. Yeni stratejisi, İspanya'da 2025 yılında seyahatlerin yüzde 100'ünün sıfır emisyonlu araçlarla gerçekleştirilmesi hedefini belirledi ve geçen yıl ECO etiketli otomobillerin kilometresi neredeyse yüzde 40 oranında artarken, aynı zamanda %30 oranında azaltılmış olanlar en düşük derece olan C olarak etiketlenir. Toplamda, Cabify'a bağlı filonun ortalama CO2 emisyonları bir yılda %29 daha düşük olup, katedilen kilometre başına 117 grama kıyasla 90,7 grama ulaşıyor. İspanya'da kayıtlı yeni araçların sayısı. Şirket, “Cabify, yolculuk hacmindeki artışa rağmen emisyonları azaltmayı başardı, bu da araç yenilemede daha sürdürülebilir alternatiflere yönelik çabaları yansıtıyor” diye belirtiyor.


Başlıca rakibi Uber, iki yıl önce Madrid'de bu hizmeti başlattıklarından bu yana Green'in filosunu ikiye katladığını iddia ediyor. Birkaç ay önce, yani Ekim 2023'te hizmet Malaga'ya da ulaştı. Bu, müşterilerin aynı fiyata yüzde 100 elektrikli araçlarla seyahat etmeyi seçmesine olanak tanıyan bir uygulama şeklidir. Şirkete göre şu anda Uber Green yolculuklarının %40'ı uluslararası kullanıcılar tarafından yapılıyor. Sürdürülebilirlik açısından kısa vadeli hedefleri arasında 2025 yılına kadar yedi Avrupa başkentinde kat edilen kilometrelerin %50'sinin sıfır emisyonlu araçlarla tamamlanması yer alıyor. 2030 yılına kadar Avrupa, ABD ve Kanada'da sıfır emisyonlu bir platform olmayı planlıyorlar. Ve 2040 yılında şirket, faaliyet gösterdiği 10.000 şehirdeki seyahatlerin %100'ünün sıfır emisyonlu otomobillerle yapılmasını istiyor.

Taksi sektörü de hareketlendi. Örneğin, Madrid şehrinde taksi filosunun %90'ı zaten Eco veya Sıfır emisyon etiketine sahip ve bu değişikliğin gerçekleşmesi için belediye sübvansiyonlarıyla da destekleniyor. Madrid Taksi Federasyonu başkan yardımcısı Jesús Fernández, “Madrid'de taksilerin ortalama yaşı dört yıla ulaşmıyor” diyor ve sektörün taksileri çok daha verimli hale getirmek için açıkça “hibridizasyon”u tercih ettiğini ve bunun “çok az olduğunu” açıklıyor. yavaş yavaş elektrifikasyona doğru değişim gerçekleşecek.
 
Üst