Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Tasa yaratan ihtar: Covid-19 hadiseleri yeniden artmaya başladı

Leila

Global Mod
Global Mod
Corona virüsü salgınıyla ilgili umut verici açıklamalar ve öngörüler kamuoyu ile paylaşılırken kimi bölgelerde hadise sayılarında bir daha bir artış görüldüğü ortaya çıktı.

Dünya çapında 6 milyondan fazla insanın vefatına sebep olan corona virüsü salgınıyla ilgili telaş yaratan bir açıklama Birleşik Krallık’tan geldi…

İngiltere genelinde Covid-19 hadise sayıları düşerken İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’da daha farklı bir durumun meydana geldiği ortaya çıktı. Resmi bilgilere bakılırsa İskoçya’da art geriye iki hafta boyunca Covid-19 hadiseleri artış göstermeye başladı.


Birleşik Krallık Ulusal İstatistik Dairesi’nin datalarına göre 5 Eylül’de sonlanan hafta boyunca bölgede 881.200 şahısta Covid-19 olayı tespit edildi. Yetkililer bu sayının evvelki haftalara göre düşük olduğunu açıklarken buna karşılık İskoçya’da hadiselerin artış göstermeye başladığı kayıtlara geçti.

İngiliz The Times gazetesi, “Her 45 şahıstan biri Covid-19 oldu, geçen hafta bu oran her 50 bireyde 1’di. İngiltere’de her 75 şahıstan 1’inde Covid-19 çıkarken, Galler’de her 110 bireyde bir ve Kuzey İrlanda’da da her 55 şahısta 1 hastalandı” tabirine yer verdi.

Verileri inceleyen Reading Üniversitesi’nde bakılırsavli bilim insanı Simon Clarke, “Bence bu olay sayılarını dikkatlice incelemeli ve bunun hadiselerin giderek artmaya başladığına dair bir ihtar olarak almalıyız. Bu hadise artışının hastanelere ne üzere bir baskı yapacağını şu an bilemiyoruz. Üstelik grip mevsiminin de gelmesiyle epeyce daha makus olabilir” sözünü kullandı.

İngiliz yetkililer Covid-19 olay sayılarını yaşa nazaran belirlemeye çalışsa da bundan net bir sonuç çıkmadığının da altını çizdi.

Okumaya devam et...
 
Üst