Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Tasarruflar hakkında konuşalım | leonoticias.com

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
14 Şubat Cuma 2025, 10:10

| Güncellendi 10: 30h.

Sevgili okuyucu,

Benim adım açık Alba. Her şeyin yükseldiği bir zamanda tasarruf etmek için pratik ve titiz tavsiyeler sunmak amacıyla bu 'bültenden' devralıyorum. Ekonomi, bordrolar, gelir ve masraflar hakkında konuşmayı içerecek kolay bir alıştırma. Ve her şeyden önce finansal eğitim. Bize okulda göstermeyen ve birçoğu zorla bile olsa öğrenmeye başlıyor.

Faturaları ve aile bütçesini analiz etmek için zaman olacak. Ancak bu temas kurarak sert bir gerçeklik koyarak başlamak istiyorum: ailelerin tasarruflarını en üst düzeye çıkarmak için faiz oranlarındaki artış döngüsünden yararlandığı küçük. İspanya Bankası'na göre, hane halkları 1.041 milyar avro nakit, sabit son tarihler ve hesaplar, tarihi dizinin en büyük hacmi. En azından bazı bankaların önünde bu tür ürünlerle Avrupa'nın 'tacañones' olduğu belirlenen bir rakam.

Bir fikir edinmek için, İspanyol kuruluşları mevduatları için ortalama% 2,65'i teyit ettiler, son yıllarda, BCE mevduat oranının (bankaların bir gün ajansa para yatırmak için ne aldığı)% 4 olduğu. EuroStat'a göre Euro bölgesinde ortalama ücret zirvede% 3,32'ye ulaştı.

Birçoğunun stratejilerini daha fazla karlılık arayışı içinde fonlar veya hazine mektupları gibi yeni tasarruf ürünlerine doğru değiştirmeye karar verdiği doğrudur. 2023'te İspanya Bankası'nın kapılarındaki uzun çizgileri hatırlamak için başka bir şey yoktur. Ancak bankalarda yatırılan paranın bu seviyelerde kalması, çoğu durumda en muhafazakarlar için kayıp fırsatı gösterir, bu da çoğu durumda, enflasyonu yenmeyi bile başaramaz. Ayrıca, son Caser Gözlemevi, İspanyolların yarısının yatırım ürünleri olarak hesap ve mevduat kullandığı konusunda uyarıyor. Ancak sadece% 15'i tasarruflarından memnun. Gerçek bir nadirlik, değil mi?

Benim niyetim kan yapmak değil. Risk almaya istekli değilseniz borsaya yatırım yapmanıza da neden olur. Tasarruflarınızı hareket ettirmek için öncül her zaman huzur içinde uyumak olmalıdır. Bu nedenle, ECB tarafından başlatılan türlerin azalmasına rağmen, muhafazakar bir ürün işe almaya devam ederse, en azından size iyi bir depozito ve bankanızdan iyi bir pazarlama kampanyası arasında ayrım yapmanıza yardımcı olacak beş anahtar sunmama izin verin.

İspanya Bankası, depozitonun etkin performansını gösteren TAE'ye (eşdeğer yıllık oran) bakmayı ve üretilebilecek komisyon ve masrafları faiz oranına katkıda bulunmayı tavsiye eder. Bu nedenle, sadece alacağımız ilgiyi içeren kalaydan farklı teklifler arasında karşılaştırmak daha etkilidir. Üç aylık çıkarların ödenmesi ile bir yıl süren bir depozitoda, TAE bu çıkarların yeniden yatırımını içerecek, teneke olmaz ve bu nedenle her zaman biraz daha düşük olacaktır. Son başvuru tarihi, genellikle yıllık olarak hesaplanan nihai karlılığı belirlemenin anahtarıdır. Bu nedenle% 2 ila on iki ayın% 2 ila dört ay ile aynı olmadığı açıktır.

Depozito kiralamak için sadece bir başlangıç sermayesi gereklidir, ancak bankalar genellikle bordro veya ilişkili ürünleri işe alma gibi bazı gereksinimler karşılığında sigortadan emeklilik planına, ev için bir alarm ile ek bir ödül sunar. Bu nedenle, işletme ile ne ölçüde bağlantı kurmaya değer olduğunu belirlemek için bu diğer ürünlerin maliyetini hesaplamadan çıkarmanız tavsiye edilir.

Sözleşmeyi imzalarken, bankanızın erken iptal etmenizi sağlar, çünkü bazen paranın geri çekilmesi erken cezalandırılır, ancak bu 'ceza' o zamana kadar üretilen çıkarları asla aşamaz.

Tasfiye anını koşullarına göre seçin (aylık, üç aylık veya son kullanma). En uzun ürünlerde üç aylık bir tasfiye önerilir, çünkü faizler ilk sermayeye eklenecektir ve sonraki tarihte bu çıkarların hesaplandığı taban daha büyüktür.

Ödenen faiz, Hazine'nin gözünde sermaye getirisidir, bu nedenle vergilerin ödenmesine tabidirler:

• 6.000 Euro'ya kadar:% 19

• 6.000 Euro'dan 49.999 Euro'ya:% 21

• 50.000 Euro'dan 199.999 Euro'ya:% 23

• 200.000 Euro'dan 299.999 Euro'ya:% 27

• 300.000 Euro'dan:% 28

Umarım paranızı sabit son tarihlerde tutmak istiyorsanız bu ipuçları hizmet eder. Ama aynı zamanda sizi, aynı alanda, aynı alanda 15 gün içinde bulan diğer tasarruf formüllerinin varlığı üzerine bir yansımaya davet ediyorum.

Yorum

Bir Hata Bildir