Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Tek çocuğu ‘Anne’ diyebilsin diye bir umut bekliyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde yaşayan Mustafa ve Nuray Doğan çiftinin 7 yaşındaki serebral palsi hastası kızları Simay, kök hücre tedavisiyle hayata tutunabilmek için umut bekliyor.

Darıca ilçesinde yaşayan 36 yaşındaki fabrika emekçisi Mustafa Doğan ve 32 yaşındaki konut bayanı Nuray Doğan çiftinin, 7 yıl evvel Simay ismini verdikleri bir kız çocukları oldu. Çocuklarının memnunluğunu fazlaca fazla yaşayamayan çift, kızlarının 3 aylıkken götürdükleri hastanede serebral palsi hastası olduğunu öğrendi.

Adeta dünyaları başlarına yıkılan çiftin senelerca gitmedikleri tabip kalmadı. Kızlarındaki her gelişmeyle memnunluktan havaya uçan çift, 7 yıl daha sonra minik Simay’ın konuşabilmesi ve sıkıntısını anlatabilmesi için umutlarının olduğunu öğrendi.

Kök hücre tedavisiyle kızlarının ‘Anne’, ‘Baba’ diyebileceğini, tahminen de yürüyebileceğini öğrenen çift, bu tedaviyi uygulayan hastaneyi aradı. Aile, hayırsever vatandaşlardan dayanak beliyor.

“YENİ BİR UMUDUMUZ VAR BİZİM”

Kızı için bir umutları olduğunu gözyaşları ortasında anlatarak hayırsever vatandaşlardan takviye beklediklerini söyleyen Nuray Doğan,

“Yeni bir umudumuz var bizim. Kızımın kök hücre tedavisi. Yalnızca 5 günlük bir tedaviyle bana ‘Çocuğun yürüyebilir, konuşabilir’ dediler. Tahminen çocuğum ‘Anne’ diyecek, ‘Baba’ diyecek. Biz, 6-7 yıllık emeğimizin karşılığını alabileceğiz.

Lakin eşimin buna durumu yok. Ben aslına bakarsanız çalışamıyorum, daima kızımla ilgilenmek istiyorum. Farklı bir iş yapma imkanımız yok, dayanak bekliyoruz. Kendilerini bizim yerimize koysunlar, evladımın yerine koysunlar.

Kızım için bir umut bekliyorum, en ufak bir dayanak bekliyorum. En azından birinci seans fiyatını karşılayıp, bu değişimini onlarla bir arada tatmak istiyorum” diye konuştu.

“İLAÇLARLA BİRAZ DAHA GÜZELE GİTTİ”

Kızlarının hastalığını 3 aylıkken öğrendiklerini söyleyen baba Mustafa Doğan ise “3 parmağının açılmadığını gördük, hastaneye gittik. ‘Sizin çocuğunuz görmüyor, duymuyor’ dediler birinci başta. daha sonrasında yavaş yavaş biz tedavi aramaya başladık. Bunun sonucunda biraz daha ilerletmeye başladık, ilaç tedavisi, fizik tedavi uyguladık.

Şu anda yürüyemiyor, konuşamıyor, istikrarı yok, algısı yavaş. Bunun tek bir tedavisi varmış; kök hücre tedavisi. 3 seanslık bir tedavi. Simay ağır bakımda epeyce kaldı. 1 ay ağır bakımda kalıyordu, çıkarıyorduk, birkaç ay daha sonra tekrar ağır bakımdaydı.

Boğazını deldiler, nöbetleri durdu. Hekimlerimiz bizi yurt dışı ilaçlarına yönlendirmeye başladılar. O ilaçlarla bir tık daha ileriye gitti” biçiminde konuştu. (İHA)

Okumaya devam et...
 
Üst