Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Teknoloji şirketi Nvidia şimdiden borsada dünyanın en değerli ikinci şirketi oldu

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
5 Haziran 2024 Çarşamba

| Güncellenme tarihi: 06.06.2024 00:04.





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X






  • LinkedIn






  • Telgraf

Teknoloji şirketi Nvidia'nın hisseleri bu çarşamba günü tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve şimdiden Microsoft ve Apple gibi devlerle karşı karşıya kaldı. Aslında, yapay zeka (AI) çip üreticisinin değerlemesini aşarak, 3 trilyon dolarlık marka, Apple Emporium'u geride bırakarak Bil Gates ve Paul Allen tarafından kurulan şirketin ardından dünyanın en değerli ikinci şirketi haline geldi.

Yapay zeka ile bağlantılı işletmelerin artan çekiciliğinin ötesinde, Nvidia, borsa medyasında 'bölünme' olarak bilinen şeyi gerçekleştirerek hisselerini bölmeye hazırlanıyor; bu durumda mevcut hisselerinin her birini on'a bölerek günü 12:00'de sonlandırdı. birim fiyatı 1.211 dolar (1.114 euro). Reuters'in haberine göre, tedbir bu Cuma gününden itibaren yürürlüğe girecek ve bireysel yatırımcılar için çekiciliğini artırabilecek.

Nvidia'nın sermayesi bu Çarşamba günü %5,2 artarak günü 3,012 milyar dolarlık toplam değerlemeyle kapattı. Buna karşılık, Steve Jobs'un kurucu ortağı olduğu ve iPhone'un piyasaya sürüldüğü 2007'den bu yana pazarın büyük bir kısmına hakim olan Apple, hisseleri yalnızca %0,8'lik hafif bir artış sonrasında en son 3,003 trilyon dolarda kaldı. Teknolojinin Amerika ve neredeyse küresel merkezi olan Silikon Vadisi'nin devlerinin başındaki saltanat, bazı analistler için çoğu kişinin düşündüğünden daha az beklenmedik bir değişiklik.

Her halükarda, ülkenin diğer ucunda – California'nın aranan körfezi San Francisco'dan çok uzaktaki Redmond'da (Washington) bulunan Microsoft gibi bir başka dev, 3,15 ile dünyanın en değerli şirketi olmaya devam ediyor. trilyon dolar. Onların durumunda, menkul kıymetler geçtiğimiz gün %1,9 oranında değer kazandı.


Bu yıl neredeyse %150 daha fazla



Duruma bakıldığında Nvidia hisseleri, son gelir tahminini yayınladığı 22 Mayıs'tan bu yana 2024'te şu ana kadar %147 arttı. Üst düzey işlemcilerine olan talebin arzdan çok daha yüksek olmasıyla bunu %30 oranında başardı. Bu arada Microsoft, Meta Platforms ve Google'ın sahibi olan Alphabet, yapay zeka hesaplama yeteneklerini geliştirmek ve gelişen teknolojiye hakim olmak için rekabet ediyor.

Bu firmaların yanı sıra, yapay zeka konusundaki iyimserlik Çarşamba günü çip stoklarını artırdı. Bu sayede PHLX çip stok endeksi %4,5 arttı. Bunun bir örneği olarak, Nvidia çipleriyle oluşturulmuş yapay zeka optimizasyonlu sunucular satan Super Micro Computer, fiyatını %4 oranında artırdı.

Daha bu hafta, Nvidia CEO'su Jensen Huang, Tayvan televizyonunda geniş yer buldu. Hatta, 1963'te doğduğu Taipei'deki Computex teknoloji fuarını ziyaret ettiğinde, Amerika Birleşik Devletleri'ne taşınmadan önce bile katılımcılar tarafından pratik olarak taciz edilmişti; bu ülke, servetini bu yılın bazı tarihlerinde 80 milyar doları aşacak şekilde büyütmüştü (neredeyse 25 yıl). sadece beş yıl önce sahip olduğu varlıklardan kat kat daha fazla.


Apple'ın Sorunları



Nvidia, Wall Street'te bir yapay zeka coşkusu dalgasını sürdürürken, Apple, iPhone'larına olan talebin zayıf olması ve dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin'in sert rekabetiyle mücadele ediyor. Bazı yatırımcılar Apple'ın yapay zeka özelliklerini ürünlerine ve hizmetlerine dahil etme konusunda acele eden diğer teknoloji devlerinin gerisinde kaldığını da düşünüyor.

Yine de analistlerin Nvidia'nın gelecekteki kazançlarına ilişkin öngörüleri, hisse senedinin parlak kazanımlarını geride bıraktı. LSEG finans grubunun verilerine göre, bu yeni teknoloji devi bugün 39 kat beklenen kazançla işlem görüyor; bu da, değer tahminlerinin beklenen kazancın 70 katından fazla olduğu bir yıl öncesine göre daha ucuz olmasını sağlıyor.





Yorum





Hata bildir
 
Üst