Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ticari satışlar yaz başında yüzde 5 düştü

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
İspanyol şirketleri uçamıyor ve satışları üç aydır zincirleme düşüşler yaşıyor, ancak INE’nin bu Pazartesi yayınladığı geçen Haziran tarihli şirket son iki yılın en çok suçlananı oldu. Spesifik olarak, iş cirosu Haziran ayında bir yıl öncesine kıyasla %4,9 düştü; bu, bu göstergenin %9 düştüğü covid krizinin ortasında Şubat 2021’den bu yana en büyük düşüşü temsil ediyor.


INE tarafından yayınlanan İş Ciro Endeksi (ICNE), 25 ay üst üste pozitif kaldıktan sonra bu ayın yıllık bazda art arda düşüşler yaşadığını gösteriyor.

Satışlarını geçen yıla göre %3,8 oranında artıran yaz sezonunun başlaması nedeniyle hizmetler sektörü hariç tüm sektörler haziran ayında olumsuz sonuçlar aldı. En belirgin düşüş, satışlarda %27’lik düşüşle elektrik ve su tedarikinde yaşandı.

Sektör, haziran ayında faturalarını %7 oranında düşürdü ve yaz indirimlerinin o ayın sonunda başlamasına rağmen ticarette %3 daha az satış gerçekleşti.

Aylık değerlerde (Haziran-Mayıs arası), işletme faturaları bir önceki aya kaydedilen %0,3 artışa kıyasla Haziran ayında %1,2 düştü. Sadece elektrik ve su tedariki yılın altıncı ayında satışlarını aylık %0,5 artışla artırdı. Hizmetler ise mayıs ayı rakamlarına göre değişiklik göstermedi.

Öte yandan haziran ayında sanayi satışlarında bir önceki aya göre %2,8 oranında düşüş kaydederken, ticarette ise mayıs ayına göre %1,7 daha az fatura kesildi.
 
Üst