Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

“Tıp öğrencileri ve aileleri infial arasında”

Leila

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hekimler için ‘’Giderlerse varsın gitsinler’’ kelamları tartışma yaratırken, Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Prof. Vedat Bulut, “Hekimlerimiz akın akın yurt dışına göç ediyor. 2021 yılında 1405, bu yılın birinci iki ayında da 300 meslektaşımız daha gitti. Tıp öğrencilerimiz ve aileleri de infial arasında” dedi.

Cem YILDIRIM/ANKARA


SÖZCÜ WEB TV’ye konuşan Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Prof. Vedat Bulut, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın tabipler için ‘’Giderlerse varsın gitsinler” kelamlarını kıymetlendirdi.

Bulut, “Hekimler yoksulluk hududunun altında kalan bu fiyatlarla artık mesleklerini yapamıyor. Fakat husus yalnızca fiyat değil, sıhhatte şiddet ve iş yükü fazlaca arttı. Bu tıp kelamlar de, şiddeti arttırıyor. Umarım özür dileyip, topluluğumuz ile helalleşir” dedi.

‘’Hekimlerimiz akın akın yurt dışına göç ediyor. 2021 yılında 1405, bu yılın birinci iki ayında da 300 meslektaşımız daha gitti. Tıp öğrencilerimiz ve aileleri de infial ortasında. Gelecek telaşları var” diyen Bulut şunları söylemiş oldu:

BU TÜRLÜ DÜŞÜNMESİ BÜYÜK BİR KUSUR

– Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu açıklamada tabipleri yalnızca fiyat talebiyle ilgili yurt dışına gittiklerini düşünmesi büyük bir kusurdur. Ekonomik kriz ve enflasyon kararı artık yoksulluk sonunun altında kalmış olan hekimlik fiyatıyla bu mesleğin yapılabilme ihtimali yok.


Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Prof. Vedat Bulut


EN AZ YÜZDE 200 GÜZELLEŞTİRME

– Tabiplerimiz akın akın yurt dışına göç ediyor. 2021 yılında 1405 doktorumuzu gönderdik. Bu yılın birinci iki ayında 300 meslektaşımız yurt dışını tercih etti.14-15 Mart’ta sendikaların da almış olduğu kararlar doğrultusunda bakılırsav aktifliğini yapacağız. Doktorların fiyatlarında en az yüzde 200 düzgünleştirme gerekiyor. Satın alma gücü epeyce düştü.

ÜÇ BEŞ DAKİKADA MUAYENE OLMAZ

– Randevular kâfi muayene müddeti vermediği için toplum sıhhati bozuluyor ve gereğince muayene olamayan, tedavi olamayan yurttaşlarımız daha sık poliklinikleri ziyaret ediyor. 2019 yılında 9 kere kişi başı ortalama ve 2020’de 7 kez poliklinik başvurusu yapılıyor. Üç beş dakikada muayene olmaz, hekimlik olmaz.

KULAKLARINI TIKAMAYA DEVAM EDİYOR

– Sıhhatte şiddet durmaksızın devam ediyor ve giderek artıyor. Caydırıcı bir ceza yasasının düzenlenmesi bizler için ehemmiyet taşıyor. Bunu epey uzun müddettir vurguluyoruz lakin gerek Sıhhat Bakanlığı, gerek TBMM, gerek Adalet Bakanlığı bu mevzuda kulaklarını tıkamaya devam ediyor.

UMARIM HEKİMLİK TOPLULUĞUYLA HELALLEŞİR

– Sağlıkta şiddeti doğuran en değerli etkenlerden biri başkanların yaptığı konuşmalardır. Bunlar şiddeti arttırıyor. Umarız ki hekimlik topluluğunun hak ettiği özrü yapar ve hekimlik topluluğuyla helalleşir. Yalnızca tabipler değil, tıp öğrencilerimizin aileleri de büyük bir infial halindeler. Zira gençler gelecekle ilgili telaş duyuyorlar. Cumhurbaşkanı’nın açıklaması bu tasayı daha fazlaca açık arttırmıştır.

Okumaya devam et...
 
Üst