Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği Resmi Gazete’de

Leila

Global Mod
Global Mod
Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Sağlık Bakanlığı tarafınca hazırlanan yönetmeliğe göre, Tıpta Uzmanlık Şurası oluşturulacak. Konsey, Bakan Yardımcısı, Sıhhat Hizmetleri Genel Müdürü ile Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü yahut nazaranvlendireceği hukuk müşaviri olmak üzere 3, 1’i diş tabibi olmak üzere eğitim hastanelerinden Bakan’ın seçeceği 5, 5 tıp fakültesinden ve 1 diş hekimliği fakültesinden YÖK’ün seçeceği birer, Türk Tabipleri Birliğinin seçeceği 1, Türk Diş Doktorları Birliğinin seçeceği 1 üyeden oluşacak. Heyetin asil üye sayısı kadar yedek üye de belirlenecek. Heyete seçilecek asıl ve yedek üyelerin uzman olmaları ve en az 3 yıllık eğitim nazaranvlisi ya da profesör unvanına sahip bulunmaları koşulu aranacak. Üyelerin misyon mühletleri 2 yıl ile hudutlu olacak lakin mühleti biten üyeler bir daha üye seçilebilecek. Heyet, Bakan Yardımcısının daveti üzerine yılda en az 2 kere toplanacak; üyelerden en az 5’inin teklifi ile de olağanüstü toplanabilecek. Heyet, en az 9 üyenin iştiraki ile toplanabilecek ve oy fazlacaluğu ile karar alınacak. Oylamalarda çekimser oy kullanılamayacak.

KURULUN GÖREVLERİ

Kurul, kurumlara program temelinde uzmanlık eğitimi yetkisi verilmesi ve bu yetkinin kaldırılmasına ait teklifleri karara bağlamak, uzmanlık kısımlarının eğitim standardını da içeren uzmanlık eğitimi çekirdek müfredatlarını belirlemek ve ilan etmek, ilgili uzmanlık kolunun uzmanlık eğitimi çekirdek ve genişletilmiş müfredatlarına nazaran uygulama alanları ile temel nazaranv ve temel yetkilerinin çerçevesini belirlemekle vazifeli olacak.

BAKAN KOCA’DAN ‘HAYIRLI OLSUN’ PAYLAŞIMI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yayımlanan yönetmelikle ilgili açıklama yaptı. Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Beyaz Islahat, vaat edilmiş sonuçları ve açtığı imkânlarla devam ediyor. Güzel olsun” dedi.

Okumaya devam et...
 
Üst