Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Tocateja’ya daha az ev satışı, daha pahalı ve çoğunluk

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) bir yıl önce onayladığı faiz artışının kredilere devredilmesiyle İspanya’da konut satışları düşmeye devam ediyor. Faizler yükseldiği ve ailelerin yoksulluğu artık buna izin vermediği için vatandaşlar daha az ev alıyor ama fiyatlar düşmeden devam ediyor. Ve büyük ölçüde, bir mülk edinmenin maliyeti çok yüksek olmaya devam ediyor çünkü alıcıların çoğunluğu bu işlemi gerçekleştirmek için ipoteğe ihtiyaç duymuyor, bunun yerine satın almak için zor ve soğuk paraya sahip. dokunmak


Bunlar, Noterler Genel Kurulu tarafından hazırlanan ve konut kredisi ile finanse edilen konut alımlarının yüzdesinin %43,7 olduğunu ortaya koyan en son istatistiklerin ana sonuçlarıdır. Yani operasyonların %56’dan fazlası finansmana ihtiyaç duymadan gerçekleştiriliyor. Gelecekteki sahibinin parayı anında yatırdığı işlemler. Çeşitli finansal kaynaklar, bunların genellikle miras, büyük ve servet varlıklarına sahip alıcılar olduğuna ve her şeyden önce ve son aylarda İspanyol emlak piyasasıyla ilgilenen yabancı yatırımcılar olduğuna işaret ediyor.

Bu alıcıların yarattığı baskı, yeni inşaat konut eksikliği ve artmaya devam eden bir teklifle birlikte kayıtlı fiyatların düşmemesine neden oluyor. Özellikle, Mayıs ayında metrekare başına fiyat yıllık bazda %0,8 arttı. On beş toplulukta konut fiyatlarında bir artış kaydedildi ve geri kalan ikisinde düştü. Büyüklük sırasına göre Castilla-La Mancha (%23,5), Balear Adaları (%17,2) ve Asturias’ta (%17,0) çift haneli artışlar kaydedildi. Öte yandan, Navarra (%-15,4), Galiçya (%-6,7), Bask Ülkesi (%-4,4) ve La Rioja’da (%-3,2) konut fiyatları düşüş kaydetti.


Ancak satış adetleri düşmeye devam ediyor. Noterlerin açıkladığı verilere göre, bu yılın Mayıs ayında 2022 yılının aynı ayına göre konut satışları yüzde 11,4, konut alımları için ipotek kredisi verilmesi yüzde 23,9 düştü. Evler söz konusu olduğunda, dairelerde %11,2 ve müstakil evlerde yaklaşık %12 düşüşle yaklaşık 59.000 satın alma kaydedildi.

Ayrıca konut alımına yönelik konut kredileri de Mayıs ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık %24 azalarak 25.754 işlem olarak gerçekleşti. Bu kredilerin ortalama tutarı bir önceki yıla göre %6,3 azalarak ortalama 141.915 avroya ulaştı. Finansmanlı bu alım türünde kredi tutarı, ortalama olarak gayrimenkulün ekspertiz bedelinin %70’i kadardı.
 
Üst