Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Tok Olsanız Dahi Asla Karşı Koyamadığınız Yiyeceğe nazaran Sizde Eksik Olan His Ne?

Leila

Global Mod
Global Mod
Yapılan bilimsel çalışmalar hislerin yemek yemek üzerinde kıymetli bir tesiri olduğunu gösteriyor. Buna göre uzmanlar aşikâr tip yiyecekleri yeme dileği duyan bireylerin duygusal açlık hissettiğini ya da yeme bozukluğu yaşadığını vurguluyor. Pekala ya hangi yiyecek hangi duygusal eksikliğimizi söz ediyor, hiç düşündünüz mü? Aslında ruhsal olarak yemeklerin birtakım hisleri tetiklediği ve duygusal açlık yaşayanların o yiyecekleri bilhassa tercih ettiği tez edildi.


Bakalım, hangi yiyecek bizde hangi duygusal yansımalara niye oluyor?


Makarna ve mantı – Hayal kırıklığı



media-cldnry.s-nbcnews.com

Akşam yemeğinizi yemiş olmanıza karşın saatler gece yarısına yaklaşırken birden aklınıza hamur işi ya da mantı üzere yiyecekler geliyorsa muhtemelen hayal kırıklığı yaşıyor olabilirsiniz. Bu biçim yiyecekler karbonhidrat bakımından güçlü olduğu için bedeniniz bu biçimde bir yiyecek istek ederek yenilenme muhtaçlığını lisana getirir. Karbonhidrat, bedene güç veren besinlerden birisidir. Bu niçinle duygusal manada mantı yiyerek yorgunluk, bıkkınlık ya da hayal kırıklığı niçiniyle yaşadığınız bitkinliği üzerinizden atmak istersiniz.


Acı biber turşusu ve döner – Çok stres


Vücudunuz çok gerilim ve baskı altında kaldıktan daha sonra kendini gevşetmek için harekete geçer. Şayet gerilimli bir yaşantınız var ise yeme bozukluğu yaşadığınız yiyecek acılı ve soslu şeyler olabilir. Bedeninizin uykuya hazırlandığı saatlerde döner ve acı biber turşusu istemesinin asıl sebebi gerilimi atma yahut sıkıcı rutinden kurtulmak olabilir.


Çikolata – Sevgi ihtiyacı


Gün içerisinde sık sık çikolata ve tatlı krizleri yaşayan şahıslar muhtemelen terk edilmiş, ayrılık hayatış, yalnızlık çekiyor ya da platonik bir aşkın pençesine düşmüş bireylerdir. Tatlı yemek içerisindeki serotonin niçiniyle bizi anlık keyifli eder. Lakin bu süreklilik getirmez ve devam eden saatlerde yeme krizleri durdurulamaz hale gelir. Bu duygusal yeme bozukluğunun temelinde sevgisizlik ve ilgi görme muhtaçlığı olabilir.


Cips, çerez ya da kuruyemiş – Heyecan ve öfke


Aşırı düşünen şahıslar karar vermek konusunda zorlanırlar ve belirsizlikler niçiniyle gerilim yaşarlar. Bu gerilim düzeyi bünyelerinde öfkenin ve heyecanın artmasına yol açar. Akşamları cips ve çerez çeşidi yiyecek olmadan televizyon izleyemeyen şahıslar aslında izledikleri şeyi fark etmezler zira zihinleri o sırada da çalışıp kuruntu yapmalarına yol açar. Devayı daima ağızlarına bir şeyler atarak oyalanmakta bulurlar.


Pizza ya da hamburger – Ödül yemeği


www.boredpanda.com

Hep mutsuzken yemiyoruz, bir de memnunken ‘Bun hak ettim’ duygusu ile yediğimiz yiyecekler var. Bunların başında hamburger, pizza üzere fast food’lar geliyor. Kişi o sırada uzun vakittir hissetmediği bir tatmin duygusu ile hareket ediyor. Mutsuz hissettiği hayatında keyifli olabileceği bir niye bulduğunda yemeğe sarılıyor.


Dondurma – Derin mutsuzluk, depresyon


Mutsuz hisseden şahısların yediklerinde keyifli olacaklarını düşündükleri bir öteki yiyecek de dondurma. Dondurma yemesi en eğlenceli yiyeceklerden bir tanesi. Hele bir de hoş bir dizi ile olağanüstü olabilir. Lakin mutsuz bir günün akabinde beklenti ile birlikte tüketilen dondurma bizi memnun etmez. Bilakis çok tüketilmesi kilo aldırabilir.


Siz hangi yiyeceği tüketmeye meyillisiniz? Yorumlarda buluşalım…

Okumaya devam et...
 
Üst