Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

TOKİ arsa satışları ne vakit başlıyor? TOKİ arsa satışları hangi vilayetlerde olacak?

Beykozlu

New member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Cumhuriyet tarihinin en büyük toplumsal konut projesinin tanıtım merasiminde konuştu.

Erdoğan’ın tanıttığı toplumsal konut projesi yanında birinci meskenim ismi verilecek konutların yanı sıra kendi konutunu yapmak isteyenler için TOKİ arsa satışı da duyuruldu.

TOKİ arsa müracaat kaideleri ve tarihleri hakkında merak edilen her şey toki.gov.tr üzerinden paylaşıldı.

TOKİ’ye ilişkin olan 40 vilayette 499 arsa açık artırmayla satışa çıkarılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafınca satılacak arsa satışları KDV’den ve tapu harcından muaf olacak.

Arsa satışları ne vakit başlayacak?

Çevrimiçi iştirak için müracaatlar, 20 Eylül 2022 Salı günü saat 10.30 prestijiyle sona erecek.

Açık artırma ne vakit nerede?

Açık artırma, 21-22 Eylül’de saat 10.30’da iki farklı oturum halinde Ankara Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki Bakanlık Konferans Salonu’nda ve İzmir Bayraklı’daki Tepekule Kongre ve Stant Merkezi’nde yapılacak.

Arsa alımı için gerekli kurallar?

– T.C. Vatandaşı olmak. – Fakir ve dar gelirli olmak, – Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin yahut eşinin yahut ergin olmayan çocuğunun rastgele bir belediye hududu ortasında mesken yapmaya müsait yere yahut her hangi bir yerde bir konut yahut apartmanın farklı bir dairesine karşılık olan arsa hissesine sahip olmaması kural, – 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği kararları uyarınca yapılmış olan uygulamalardan daha evvel yaralanmamış olmak, – Müracaat bedeli olarak 500 TL’nin temerküz banka şubesine ödenmesi.

TOKİ arsa satışı taksitleri nasıl olacak?

Arsaların ödemesi, yüzde 25 peşin, yıllık yüzde 9 fark, 24 ay vadeyle yapılacak. Arsa satışları, KDV’den ve tapu harcından muaf olacak.

TOKİ arsa satışları hangi vilayetlerde olacak?

Arsalar Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van ve Zonguldak vilayetlerinde yer alıyor.
 
Üst