Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

TOKİ KONUT AYRINTILARI I 2+1’ler ne kadar? 3+1’ler ne kadar?

Beykozlu

New member
Milyonlarca kişiyi ilgilendiren Cumhuriyet tarihinin en büyük toplumsal konut projesi için geri sayım bitmiş oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde dev projenin tanıtım merasimine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ’den toplumsal konut projesi’nin bilgilerinı deklare etti.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Yüz binlerce yeni toplumsal konutun inşa sürecini başlatıyoruz”

“Bu kampanya sayısı ve kalitesi bakımından dünyadaki en büyük konut yatırımı. Ülkemizin her yerinde, yüz binlerce yeni toplumsal konutun, konut yerinin ve iş yerinin inşa sürecini başlatıyoruz.

Müracaatları yarın prestijiyle başlayacak ve ekim sonuna kadar sürecek toplumsal konut projesinin birinci temelini yılbaşında atıyoruz. Hedefimiz, birinci etap konutlarını azami 2 yıl ortasında bitirip hak sahibi vatandaşlarımıza teslim etmektir.

Gayemiz 81 vilayet ve tüm ilçelerimizde 2023-28 içinde 500 bin toplumsal konut, 250 bin konut emelli arsa, 50 bin iş yeri yaparak milletimizin istifadesine sunmaktır.

Projemizin ve yapılacak konut/işyerlerinin ismini “İlk Meskenim, Birinci İş yerim” olarak belirledik. Bu kampanya, sayısı ve kalitesi bakımından dünyadaki en büyük konut yatırımını söz etmektedir.


2+1’ler ne kadar? 3+1’ler ne kadar?

Çarpan tesiriyle 2 trilyon TL’den çok ekonomik hareketliliğe yol açacak bir projeyi paylaşıyoruz. bu biçimdesine bir yatırım, ülkenin tamamında mesken ve kira fiyatlarını düşürecek, vatandaşlarımızın konuta erişimini de kolaylaştıracaktır.

Vatandaşlarımız toplam 608 bin lira fiyata sahip, 2 artı 1 konutlarımıza aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle, 240 ay vadeyle sahip olabilecekler. 850 bin fiyata sahip 3+1 konutlar 3 bin 780 kliradan başlayan taksitlerle 240 ay vade ile yapılabilecektir.”


Başvuru kaideleri neler?


TOKİ aracılığıyla inşa edilecek konutlara, proje ili sonları içerisinde en az 1 yıl ikamet eden yahut proje vilayet nüfusuna kayıtlı, kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine ülke hudutları ortasında tapuda kayıtlı konutları bulunmayan, daha evvel TOKİ aracılığıyla mesken satın almamış 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları müracaat yapabilecek.

Sosyal konutlar için bir haniçin tek müracaat alınabilecek. Yeni toplumsal konutlarda gençler, emekliler, şehit yakınları ve gaziler ile engellilere kontenjan ayrılacak.

Genç kategorisine 1991 Eylül ayından daha sonra doğanlar müracaat edebilecek. Şehit aileleri, harp ve görev malulleri ile bunların dul ve yetimleri hariç müracaatta bulunacaklarda, aylık hane halkı gelirinin İstanbul için en çok net 16 bin lira, yurt genelinde ise en çok 14 bin lira olması kaidesi aranacak.

Konutların aylık taksitleri minimum ücretlilerin ödeyebileceği fiyatta olacak. Ödeme, toplam hane gelirinin yüzde 30’unu aşmayacak, 240 aya kadar vade imkanı getirilecek.

Proje kapsamında satışa sunulacak 100 bin arsa, elektrik, su ve doğal gaz altyapıları tamamlanmış, imar planları bulunan ve inşaat yapmaya hazır biçimde teslim edilecek. Müracaat bedeli 500 lira olarak belirlenen kampanyadan yaralanmaya hak kazananlar bu yerler üzerine kendi meskenlerini yapabilecek.

Arsa satışı müracaat şartları

Başvuru koşullarını taşıyanlar içinde kura çekilecek.

Arsa satışı müracaatlarında şu kurallar aranacak:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Yoksul ve dar gelirli olmak, Kendisinin, eşinin yahut ergin olmayan çocuğunun rastgele bir belediye sonu içerinde konut yapmaya müsait yere yahut rastgele bir yerde bir konut yahut apartmanın başka bir dairesinin karşılığı olan arsa hissesine sahip olmamak,

Daha evvel 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği kararlarına tabi uygulamalardan yaralanmamış olmak.

“Küçük ve orta ölçekli sanayiciye yönelik 28 vilayette oluşturulacak sanayi sitelerindeki 10 bin iş yeri” için müracaat bedeli 2 bin lira olarak belirlendi.

Projenin bu ayağına müracaatta bulunacaklardan, projenin bulunduğu vilayet nüfusuna kayıtlı yahut o vilayet hudutlarında faaliyette bulunan 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşı olması kuralı aranacak.

Başvuru yapacaklardan ayrıyeten ustalık, iş yeri açma, ilgili oda kayıt yahut vergi mükellefi evrakı ile e-Ticaret yapıldığına dair dokümanlar istenecek.

Sanayi sitelerindeki iş yerleri için müracaat yapacakların, kendisinin, eşinin ve 18 yaşından küçük çocuklarının mülkiyetinde sanayi dükkanı olmaması da gerekecek.
 
Üst