Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

TOKİ taksitleri sabit mi? TOKİ taksitleri ne vakit başlayacak?

Beykozlu

New member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deklare ettiğı Cumhuriyet tarihinin en büyük toplumsal konut projesine müracaatlar kademeli olarak başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından daha sonra 1 milyondan fazla müracaat yapılan konutlarla ilgili ayrıntılar gelmeye devam ediyor.

18 yaşını geçen her vatandaşın müracaat yapabileceği TOKİ konutları 2+1 ve 3+1 biçiminde tasarlandı.

Taksitli ödeme seçeneği ile ayrıyeten dikkatini çeken proje ile ilgili, taksitlerin nasıl ödeneceği gündeme geldi.

Vatandaşlar bu kapsamda da, “TOKİ taksitleri sabit mi? TOKİ taksitleri ne vakit başlayacak?” sorularını araştırıyor.

Peki, TOKİ taksitleri sabit mi? TOKİ taksitleri ne vakit başlayacak? İşte cevabı…

TOKİ taksitleri ne vakit başlayacak?

Toplu Konut Yönetimi Başkanlığı tarafınca 250 Bin Toplumsal Konut Projesi kapsamında inşa ettirilecek konutlar için; T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve T. Halk Bankası A.Ş.’nin Proje Vilayetinde bulunan yetkili Şubeleri ve E-Devlet aracılığı ile yapılacak müracaatlar 14.09.2022 – 31.10.2022 tarihleri içinde kabul edilecektir.

E-Devlet Müracaatları 28.10.2022 tarihinde sona erecektir. Konut tipi (2+1 ve 3+1) ayrımı olmadan, proje bazında müracaat yapılacaktır. (Hak sahiplerinin konut tipleri ihale yapıldıktan daha sonra gerçekleştirilecek olan “Konut Belirleme Kurası” ile belirlenecektir.)

Başvuru bedeli

Başvurular; 5 kategoride kabul edilecektir;

1. Kategori olan “Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Görev Malulleri”

2. Kategori olan “En az %40 Engelli Vatandaşlarımız”

3.Kategori olan “Emekli Vatandaşlarımız”

4.Kategori olan “Yaşı 18-30 içinde olan Genç Vatandaşlarımız”

5. Kategori olan “Diğer alıcı adayları”

• Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan daha sonra şerefiyeli satış meblağları belirlenecek olup, müracaat sahipleri içinde “Hak Sahibi Belirleme” kurası çekilecektir.

• Satışa sunulan konutlar için kura çekilişi yapılması halinde kura yeri ve saati Yönetimin web sayfasında duyurulacaktır.

• Konutların, adet, brüt m², net m² ve fiyat ayrıntıları projenin ihalesi yapıldıktan daha sonra katılık kazanacaktır. Projeye kâfi talebin oluşmaması yahut zorlayan sebepler niçiniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde müracaat sahiplerine bilgi verilecektir.

TOKİ taksitleri sabit mi?

%10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacaktır.

Hak sahiplerinin konutlarına ilişkin kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki sefer, bundan evvelki 6 aylık devirdeki Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacaktır. Birinci dönemsel artış mukavele tarihine nazaran İdarece belirlenecektir. Taksit ödemeleri, kontrat tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır. Müracaat Koşulları: Projeye müracaat yapabilmek için, müracaat sahibinin;

• T.C. vatandaşı olması,

• Proje vilayet hudutları içerisinde 1 yıldan az olmamak şartı ile ikamet ediyor olması yahut Proje vilayet nüfusuna kayıtlı olması,

• Konut satın almak için müracaatta bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. hudutları dâhilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha evvel Toplu Konut Yönetiminden konut satın almamış olması kuralları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Görev Malulleri kategorisi hariç).

• Aylık hane halkı gelirinin (Kendisi, eşi ve 18 yaş altı çocukları), en çok net 16.000₺ (İstanbul İli için 18.000₺) olması gerekmektedir. (Başvuru sahibinin kendisi, eşi ve 18 yaş altı çocukları, müracaat tarihi itibariyle besin, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı) (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Görev Malulleri kategorisi hariç)

• Bir hane halkı ismine, yani kişinin kendisi ve eşi ismine sadece bir adet müracaat yapılabilecektir, birden çok müracaat yapılması durumunda müracaatlar geçersiz sayılacaktır.

• Müracaatları yapacak vatandaşlarımızın; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.

• Genç kategorisine 14/09/1992 tarihinden daha sonra doğan vatandaşlarımız müracaat edebilecektir.

• Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Görev Malulleri Kategorisine; TOKİ ve Toplumsal Güvenlik Kurumu sisteminden “HAK SAHİPLİĞİ” onaylananlar müracaat yapabilecektir. Mukavele etabında konut başvurusu yapılan Vilayet hudutları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları doküman yahut müracaat yapılan Vilayet nüfusuna kayıtlı olduklarına ilişkin evrak istenecektir.

Konutlar, %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları konut teslimlerini takip eden ay itibariyle başlayacak biçimde konut satışı yapılacaktır. (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Görev Malulleri Kategorisinden bir sefer konut satışı yapılacaktır.)
 
Üst