Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Trafik Sistemi – DLR Portalı

Hasan

New member
Hareketlilik, gelişmiş toplumların temel bir özelliğidir. Toplumsal katılım ve değer yaratmanın yanı sıra insan ve eşya taşımacılığının da en aza indirilmesi gereken olumsuz etkileri vardır. Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) bu nedenle trafik gelişimi ile trafik etkileri arasındaki bağlantıları çeşitli boyutlarıyla araştırmaktadır. Bu, diğer şeylerin yanı sıra, kullanıcı tercihlerinin ve kullanıcı davranışının analizini, ulaşım arz ve talebinin gelişimini ve gürültü emisyonlarının, sera gazlarının ve hava kirleticilerinin neden olduğu çevresel etkileri içerir.


Farklı ulaşım modlarının etkileşimi



DLR, kentsel alanlardaki gelişmelere ve yaya ve bisiklet trafiği dahil olmak üzere farklı ulaşım türlerinin etkileşimine özel önem vermektedir. Araştırma aynı zamanda ulaşım sisteminin artan otomasyonu ve dijitalleşmesine, ilgili fırsatlara ve risklere ve gelecekte sürdürülebilir hareketliliğin geliştirilmesi için enerji ile ulaşım sistemi arasındaki temel bağlantıya odaklanmaktadır.

İntermodal trafiğin hedeflenen gelişimi için, transfer süreçlerinin veya işleme süreçlerinin verimli tasarımı, DLR’nin tren istasyonları ve limanlar gibi trafik merkezlerini incelerken giderek artan bir şekilde dikkatini verdiği önemli bir faktördür. Yeni teknolojilerin ve politik önlemlerin ekonomik değerlendirmesi ve trafik üzerindeki etkileri için DLR, maliyet ve faydaları farklılaştırılmış ve güvenilir bir şekilde sunabilmek için ekonomik modeller ve yöntemler geliştirir.
 
Üst