Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

TTB ve Uzmanlık Dernekleri: Yeni Ek Ödeme Yönetmeliği var olan eşitsizlikleri arttırdı

Leila

Global Mod
Global Mod
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Kurulu ve Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Şurası (UDEK), Sıhhat Bakanlığı’nın “Beyaz Reform” ismi altında duyurduğu Yeni Ek Ödeme Yönetmeliği’ni 31 Ağustos 2022 günü çevrimiçi düzenlediği basın toplantısı ile kıymetlendirdi. Ortak açıklamada, “Yeni Ek Ödeme Yönetmeliği var olan eşitsizlikleri arttırdı. Yapılan iyileştirmeler beklentilerimizi karşılamıyor” denildi.

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan TTB Merkez Kurulu Genel Sekreteri Dr. Vedat Bulut, Yeni Ek Ödeme Yönetmeliği’nin akabinde Yükseköğretim Heyeti’nin hazırlayacağı yönetmeliğin beklendiğini söylemiş oldu. TBMM’deki süreci de aktaran Bulut, “Yapılan iyileştirmeler beklentilerimizi karşılamıyor. TTB olarak; emekliliğe de yansıyan bir tek ödeme ve garantili bir gelir artışı istiyoruz” diye konuştu.

TTB Merkez Kurulu üyesi Dr. Adalet Çıbık ise, Yeni Ek Ödeme Yönetmeliği ile hem tıp eğitimine tıpkı vakitte esirgeyici hekimlik uygulamalarına balta vurulduğunu kaydetti. Çıbık, toplum sıhhatini önceleyen hekimlik uygulamaları açısından Sıhhat Bakanlığı’nı sorumlu olmaya davet etti. Türk Toraks Derneği Lideri Dr. Oya İtil, üniversite hastaneleri ile özel hastanelerde de bir uygunlaştırma yapılması, göğüs hastalıkları uzmanlarının pandemide verdiği emeğe atıfla riskli branş kapsamına alınması, tabip dışı sıhhat çalışanlarının haklarını alması taleplerini tabir etti.

İtil, “Aslında tüm meselelerin temelinde sıhhati tüketen, kışkırtılmış bir talep yaratan, şiddeti körükleyen sıhhat sistemi var” diye ekledi.

“ÇİFTE STANDART VE TEHDİTLER KABUL EDİLEMEZ”

Yönetmeliğin sıkıntılı kısımlarının ayrıntılıca ele alındığı ortak açıklamayı TTB-UDEK Genel Sekreteri Dr. Funda Barlık okudu.

Açıklamada, “Sağlık emek ve meslek örgütlerinin yaklaşık bir yıldır devam eden ağır gayreti kararında, doktorların bir kısmının, fakirleşmesinin süreksiz ve kısmi olarak engellenmesi değerli olmakla birlikte yaratılan haksızlık, ikili standart ve tehditler kabul edilemez. Süreksiz tahliller üretecek bile olsa, yönetmeliğin derinleştirdiği haksızlıklara son verecek biçimde acil olarak düzeltilmesi koşuldur. Sıhhat sistemi kollayıcı, teşhis ve tedavi edici hizmetlerin bir bütünü olarak ele alınmalıdır. En büyük ihtiyacımız, hepimizin haklarını alabileceği, toplum sıhhatini önceleyen yeni bir sıhhat sistemini bir arada inşa etmektir. Bu emelle TTB Merkez Kurulu ve uzmanlık derneklerinin beraberliği olan TTB Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Heyeti olarak yapılan yanlışlıkları ortaya koymaya ve tahlil yolları oluşturmak için çalışmaya devam edeceğiz” denildi.

Okumaya devam et...
 
Üst