Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

TTB’den hastanedeki vahşete reaksiyon: Üzgünüz, öfkeliyiz

Leila

Global Mod
Global Mod
Türk Tabipleri Birliği, İstanbul Esenyurt Devlet Hastanesi’nde özel güvenlik bakılırsavlisi olarak çalışan Tuğrul Okudan’ın hasta yakınları tarafınca öldürülmesine reaksiyon gösterdi. Birlik, güvenlik nazaranvlilerinin de sıhhat işçisi sayılmaları gerektiğini belirterek, “Üzgünüz, öfkeliyiz! bir dahaliyoruz, şiddetle uğraş TBMM’nin öncelikli gündemi olmalı, sunduğumuz yasa teklifi süratle kabul edilmelidir” açıklamasında bulundu.

İstanbul Esenyurt’taki hastanede argümana nazaran ‘sessiz olun’ halindeki ikazına sonlanan hasta yakınları güvenlik bakılırsavlisini boynundan bıçakladı. Ağır yaralanan güvenlik bakılırsavlisi Tuğrul Okudan kurtarılamayarak ömrünü kaybetti.

Türk Tabipleri Birliği, toplumsal medya hesabından yaşanan olaya reaksiyon göstererek şu paylaşımda bulundu:

“Esenyurt’ta çalışma arkadaşımız Tuğrul Okudan sıhhatte şiddet kararı ömrünü kaybetti. Üzgünüz, öfkeliyiz! bir dahaliyoruz, şiddetle uğraş TBMM’nin öncelikli gündemi olmalı, sunduğumuz yasa teklifi süratle kabul edilmelidir.

Güvenlik bakılırsavlilerinin hala sıhhat işçisi sayılmaması, iktidarın sıhhatte şiddetle uğraştaki samimiyetsiz siyasetinin bir öteki boyutudur. halbuki güvenlik vazifelileri, her an sıhhatte şiddetle müsabaka ihtimali olan sıhhat işçileridir.”

VALİ YERLİKAYA: HATALILAR CEZASINI ÇEKECEK

Konu ile ilgili İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise, “Esenyurt Devlet Hastanesi özel güvenlik vazifelisi Tuğrul Okudan çabucak hemen 1,5 aylık evliydi. Dün hasta yakınları tarafınca öldürüldü. Tuğrul kardeşime Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve mesai arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Adalet önünde hatalılar cezasını çekecek” tabirlerini kullandı.

Okumaya devam et...
 
Üst