Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Tüketici İşleri, Airbnb gibi apartman platformlarındaki lisanssız reklamları araştırıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
5 Haziran 2024 Çarşamba 11:29

| 16:43'te güncellendi.





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X






  • LinkedIn






  • Telgraf

Turist evlerinin üzerindeki çitler sıkılaştırılıyor. Alberto Garzón'un eski Tüketici İşleri Bakanlığı'nın işleriyle ilgilenen Sosyal Haklar Bakanlığı, bu Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Airbnb gibi belirli platformlarda reklamı yapılan ruhsatsız turistik apartmanlardaki olası haksız ticari uygulamalara ilişkin soruşturma başlattığını duyurdu.

Bu bakanlık, Pablo Bustinduy liderliğindeki bakanlık tarafından uygulanan cezaların, Tüketicilerin ve Kullanıcıların Korunmasına İlişkin Genel Yasanın ihlalini teşkil etmesi nedeniyle 100.000 avroya ulaşabileceğini garanti ediyor. Bu anlamda Tüketici İşleri Genel Müdürlüğü, turist kiralama platformlarına, potansiyel yasa dışı uygulamaları tespit ettikten sonra web portallarında reklamını yaptıkları evler hakkında bilgi almaları için talepte bulundu.



Bakanlık, konut alanında yetkiye sahip topluluklar ve şehir konseylerinden alınan bilgilere göre, “önemli sayıda” turistik evin ruhsatsız olarak faaliyet göstereceğini garanti ediyor. Bustinduy departmanı bu nedenle “bu soruşturmayı başlatmaya” ve böylece “tüketicileri korumaya” karar verdi.

Sosyal Haklar kaynakları, bu dosyadan toplanan bilgilerle, Consumption'ın, ihlallerde 100.000 avroya kadar para cezasına çarptırılabilecek, hatta elde edilen yasadışı kazancın dört ila altı katına kadar çıkabilen bir cezaya çarptırılma olasılığını inceleyeceğini açıkladı. .


%90'ı yasa dışı



Pek çok şehirde uzun vadeli kiralık daire arzının, fiyatları artıran turistik konut platformları nedeniyle azalması nedeniyle sorun önemlidir. Tüketici İşleri Genel Sekreteri Bibiana Medialdea'ya göre, Hükümet bu platformlarda reklamı yapılan dairelerin %90'ından fazlasının düzenlemelere uygun olmadığını hesapladığında durum daha da ciddi hale geliyor.

Kendisi, konaklama yerlerinin yasa dışı olması halinde “reklamlarının da yasa dışı olacağını”, dolayısıyla bu tür platformlardaki reklamların yasa dışı olacağını ve “bunları takip etmenin, denetlemenin ve uygun olduğu yerde yaptırımın bakanlığın sorumluluğunda olduğunu” temin etti.

Bakanlık, platformlardan, web sitelerinde daire kiralayan ev sahiplerini belirlemelerini ve bu mülk sahiplerinin, her özerk topluluğun veya belediye meclisinin düzenlemelerine bağlı olarak ilgili lisanslara sahip olup olmadığını tam olarak bilmelerini istedi. Madrid ve Barselona gibi konut sorununun en çok yaşandığı şehirlerden bazıları, şimdilik etkisi azalmış olsa da, yasa dışı reklamları tespit etmeye yönelik önlemler uygulamaya başladı. Madrid Belediye Meclisi örneğinde, José Luis Martínez-Almeida birkaç hafta önce şehirdeki turist kullanımına yönelik yeni konut ruhsatlarının (VUT) yeni düzenleme gelecek yıl hazır olana kadar askıya alındığını duyurdu.

Hükümet, eyalet düzeyinde de geçtiğimiz Aralık ayında olası önlemleri incelemek üzere bakanlıklar arası bir grubun açıldığını duyurdu. Konut Bakanı Isabel Rodríguez'in sektörün bölgesel meclis üyeleriyle yakın zamanda yaptığı toplantıda, tüm turistik konaklama tesislerine ilişkin verilerin toplanacağı bir devlet platformu oluşturacağını duyurdu.





Yorum





Hata bildir
 
Üst